avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire locuinta

Buna ziua,

Am o ruda, cetatean ungur care are o casa aici in Romania. Domiciliul persoanei este in Ungaria. Are 2 copii, dar unul din copii e stabilit in Ungaria si vrea sa lase casa dupa moarte doar unuia dintre copii. Copilul din Ungaria este de acord sa cedeze dreptul la mostenire.

M-am consultat cu un notar de aici din oras dar m-a luat la putin la repezeala si nu am ajuns la nici o concluzie pana la urma.

M-ar interesa sa aflu daca este vreo varianta de a trece acum pe alt nume casa sau daca s-ar putea face cumva un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Din cate am inteles e problema pentru ca are domiciliu in Ungaria si nu aici.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bugz , utilizator 21:30, 2 Mai 2018
Buna seara,
Poate sa vanda daca acel imobil are cadastru si intabulare si daca are dezbatute restul succesiunilor.
Poate sa pastreze un drept de abitatie viager indiferent unde are actualul domiciliu.
Mergeti la un notar.
M-am interesat de o vanzare. Casa e in zona centrala si are o valoare foarte mare. Ar fi mult impozitul care trebuie platit + ca din cate am inteles banii trebuie transferati in cont. Din pacate nu am asa suma mare la dispozitie

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Poate sa vanda daca acel imobil are cadastru si intabulare si daca are dezbatute restul succesiunilor.
Poate sa pastreze un drept de abitatie viager indiferent unde are actualul domiciliu.
Mergeti la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cedata catre copiii Retardila Retardila As dori sa cedez dreptul de utilizare a unei case catre copiii mei, dar nu fara a mi se plati \\\\\\"ratele\\\\\\", fiind vorba de o constructie noua, facuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am cumparat un apartament pe numele fetei mele si a ... Digi Digi Buna ziua,am cumparat un apartament pe numele fetei mele si a ginerelui,cu constituirea unui drept de abitatie viagera si uzufruct viager(pentru noi ... (vezi toată discuția)
Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 ... Magie1 Magie1 Mama și-a dezbătut moștenirea cînd a murit tatăl ei cu 2 martori cum e procedura,am vb cu un notar și i-am zis am vb cu mama cît e în viața sa cedeze ... (vezi toată discuția)