avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am cumparat un apartament pe numele fetei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am cumparat un apartament pe numele fetei mele si a ...

Buna ziua,am cumparat un apartament pe numele fetei mele si a ginerelui,cu constituirea unui drept de abitatie viagera si uzufruct viager(pentru noi parintii,dupa moartea noastra sa ii revina de drept fiicei).
Daca vreau sa vand apartamentul sa cumpar in alta zona a orasului,se poate? sau trebuie refacut contractul de vanzare cumparare,fiind cu abitatie viagera si uzufruct viager?
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: Digi , utilizator 18:31, 20 Martie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți să îl vindeți fără acordul fiicei și ginerelui.
Nu puteți să refaceti nici contractul. Contractele o dată încheiate și semnate, asa raman.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai aveti ce vinde, ca nu sunteti proprietar.
Suntem toti 4 trecuti in contract,fiind beneficiari al dreptului de abitatie si uzufruct viager.Se poate vinde cu semnatura tuturor.
Daca cumpara cineva apartamentul se anuleaza abitatia la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare nuda proprietate florest florest Cazul meu: Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) ... (vezi toată discuția)
Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Apartament mostenit emmapirlog emmapirlog Buna ziua. Baiatul meu va mosteni un apartament peste un timp,pe care-l va instraina (vinde sau dona) fiului lui. As dori sa stiu care varianta ar fi mai ... (vezi toată discuția)