avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp poate beneficia un salariat de zi libera ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp poate beneficia un salariat de zi libera platita

Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la perioada in care pot fi acordate zilele libere platite (in ideea in care, in contractul colectiv la nivel de unitate nu a fost specificat si acest aspect). Mai concret, in cazul decesului unuia dintre parinti, este prevazut in CCMU ca se acorda 3 zile libere platite. Salariatul a solicitat o singura zi dintre acestea, cu completarea ca va urma sa si le ia pe celelalte doua in scurt timp. Ideea este ca au trecut deja trei luni de la eveniment si el nu le-a mai luat. Oare mai pot fi acordate celelalte doua zile, in baza aceluiasi certificat de deces "initial" la trei luni dupa eveniment? Exista si o baza legala? Sau trebuie modificat CCMU? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 3 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o baza legala pentru asa ceva ... trebuie modificat CCM sau prevazuta in reg.intern procedura de acordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie acordarea de zile libere platite pentru evenimente deosebite? alice_nicole alice_nicole Daca pentru 2012 nu exista un contract de munca unic la nivel national in vigoare,cu alte cuvinte nu exista nici coeficienti de ierarhizare care sa se aplice ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)