avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa Romvial vanduta cu chiriasi in pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa Romvial vanduta cu chiriasi in pod

Buna ziua.
Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta cladire mai inalta formata din S+P+1). In podul casei locuieste o familie avand un contract de inchiriere de la Romvial. Intrebarea mea este cum se poate anula acel contract de inchiriere? In momentul in care Romvial a vandut locuinta, contractul de inchiriere al podului mai ramane valabil? Cladirea este din 1940, plafonul dintre parter si pod este foarte subred, peretii au inceput sa aibe crapaturi de la greutatea depozitata in pod (mobila, etc). Am trimis de multe ori sesizari la romvial, insa niciodata nu am primit raspuns. De asemenea depus mai multe sesizari, catre ISU, Inspectoratul in constructii, politia locala, primarie, AFI, iar toate aceste institutii isi paseaza problema intre ei, ajungandu-se inapoi la Romvial, care nu se oboseste sa raspunda la nici o sesizare. Doar cei de la AFI au venit intr-o inspectie si au declarat ca este pod nelocuibil, nu mansarda. Mai apoi au trimis si ei o cerere catre Romvial dar fara a primi vreun raspuns de mai bine de un an. Dupa inspectia celor de la AFI, o angajata romvial a venit intr-o duminica (zi nelucratoare) si a discutat in particular cu chiriasii. Lasandu-mi impresia unui aranjament ilegal intre cele doua parti. In contractul de vanzare nu este stipulat nici un pod. Intre timp cei de la politia locala si ei asteapta un raspuns de la romvial de mai bine de 5 luni. Inspectorul de la politia locala a solicitat chiriasilor actele de inchiriere dar acestia au refuzat pe motiv ca nu le au la indemana. Care ar fi pasii pentru a putea rezolva aceasta problema? Va rog mult sa imi oferiti un raspuns.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Casa vanduta cu chiriasi in pod Ionut.M204 Ionut.M204 Buna ziua. Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta ... (vezi toată discuția)
Casa cumpărată de la stat fără pod Emiliana15 Emiliana15 Bună ziua! Am și eu o nelămurire în leg cu o casa cumpărată de la stat în care nu figurează podul. Cu ceva timp în urma am achiziționat o casa de la ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care are o curte. valipopa valipopa Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care are o curte de 130mp care in continuare se afla in proprietatea primariei (sector1 Buc.) Pentru curte am ... (vezi toată discuția)