avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vanduta cu chiriasi in pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vanduta cu chiriasi in pod

Buna ziua.
Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta cladire mai inalta formata din S+P+1). In podul casei locuieste o familie avand un contract de inchiriere de la Romvial. Intrebarea mea este cum se poate anula acel contract de inchiriere? In momentul in care Romvial a vandut locuinta, contractul de inchiriere al podului mai ramane valabil? Cladirea este din 1940, plafonul dintre parter si pod este foarte subred, peretii au inceput sa aibe crapaturi de la greutatea depozitata in pod (mobila, etc). Am trimis de multe ori sesizari la romvial, insa niciodata nu am primit raspuns. De asemenea depus mai multe sesizari, catre ISU, Inspectoratul in constructii, politia locala, primarie, AFI, iar toate aceste institutii isi paseaza problema intre ei, ajungandu-se inapoi la Romvial, care nu se oboseste sa raspunda la nici o sesizare. Doar cei de la AFI au venit intr-o inspectie si au declarat ca este pod nelocuibil, nu mansarda. Mai apoi au trimis si ei o cerere catre Romvial dar fara a primi vreun raspuns de mai bine de un an. Dupa inspectia celor de la AFI, o angajata romvial a venit intr-o duminica (zi nelucratoare) si a discutat in particular cu chiriasii. Lasandu-mi impresia unui aranjament ilegal intre cele doua parti. In contractul de vanzare nu este stipulat nici un pod. Intre timp cei de la politia locala si ei asteapta un raspuns de la romvial de mai bine de 5 luni. Inspectorul de la politia locala a solicitat chiriasilor actele de inchiriere dar acestia au refuzat pe motiv ca nu le au la indemana. Care ar fi pasii pentru a putea rezolva aceasta problema? Va rog mult sa imi oferiti un raspuns.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.M204 , utilizator 17:12, 21 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste opozabilitatea contractului de locatiune fata de dobanditor, dispozitiile art. 1811 C.civ, prevad ca, in cazul imobilelor inscrise in cartea funciara, dreptul locatarului este opozabil dobanditorului, daca locatiunea a fost notata in cartea funciara. In acest caz, dobanditorul se subroga in toate drepturile si obligatiile locatorului care izvorasc din locatiune. Aceasta inseamna ca se va putea cere instantei rezilierea contractului de inchiriere in cazul neexecutarii, fara justificare, a obligatiilor contractuale, precum si in cazul in care chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea cu celelalte persoane care locuiesc in acelasi imobil sau in imobile aflate in vecinatate ori impiedica folosirea normala a locuintei sau a partilor comune. Daca formalitatile de opozabilitate nu au fost indeplinite, contractul de locatiune nu va fi opozabil dobanditorului, care va putea cere evacuarea silita a chiriasilor.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Recent Asociatia Fondului Imobiliar a preluat toate contractile Romvialului. Am facut inca o reclamatie cu privire la problemele mentionate mai sus si astept un raspuns, din nou.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Ionut.M204, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa romvial vanduta cu chiriasi in pod Ionut.M204 Ionut.M204 Buna ziua. Parintii mei au cumparat de la romvial o casa prin legea 112. Casa este compusa din parter si pod, aflata intr-o curte comuna (lipita de alta ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)