avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovezi la Proces Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovezi la Proces Verbal

Cand sunt oprit de politia rutiera si sunt acuzat in incalcare Legii orecare(de exemplu: depasire limitei de viteza)
Politistul incepe sa scrie Proces Verbal, pe care pot sa-l contest numai in Instanta sau si pe loc?
Conform prezumptiei de nevinovatie: politistul trebuie sa dovedeasca ca am incalcat legea sau face PV asa cum vrea el(fara dovezi)?
In caz de contestare o sa fie nevoit sa prezinte dovezi in Instanta?
Am inteles, ca nu am dreptul sa cer dovezile faptei comise... Mersi!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Victor_Crum, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:57, 3 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Politistul scrie PV de contraventie descriind exact care sunt faptele asa cum crede el.
Dumneavoastra aveti dreptul, conform art. 16 alin 7 din OG 2/2001 sa faceti mentiunile pe care le credeti de cuviinta la rubrica speciala din PV de contraventie.
Faptul ca agentul constatator nu va spune acest drept sau nu va permite sa faceti aceste mentiuni se sanctioneaza cu constatarea nulitatii absolute a PV de contraventie.
Contestarea PV de contraventie, conform art. 31 si celelalte din OG 2/2001 se face la instanta de judecata (Judecatoria pe raza careia s-a produs contraventie)
conform spetei Anghel versus Romania judecata de CEDO, procesul verbal nu constituie el insusi proba ci trebuie dovedit de catre emitent prin orice mijloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)
Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie atunci cand opreste un autovehicul pentru control? razvan.corleone razvan.corleone [b] Buna ziua ,as avea si eu o intrebare la prima vedere simpla : Care sunt atributiile agentului rutier(politistului) atunci cand opreste un autovehicul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie romanik romanik Am depasit in localitate o masina care mergea cu 42 km/h si am calcat ultimii 3 m de linie continua.Am fost inregistrata de aparatul radar a unei masini MAI ... (vezi toată discuția)