Cand sunt oprit de politia rutiera si sunt acuzat in incalcare Legii orecare(de exemplu: depasire limitei de viteza)
Politistul incepe sa scrie Proces Verbal, pe care pot sa-l contest numai in Instanta sau si pe loc?
Conform prezumptiei de nevinovatie: politistul trebuie sa dovedeasca ca am incalcat legea sau face PV asa cum vrea el(fara dovezi)?
In caz de contestare o sa fie nevoit sa prezinte dovezi in Instanta?
Am inteles, ca nu am dreptul sa cer dovezile faptei comise... Mersi!
Buna ziua,
Politistul scrie PV de contraventie descriind exact care sunt faptele asa cum crede el.
Dumneavoastra aveti dreptul, conform art. 16 alin 7 din OG 2/2001 sa faceti mentiunile pe care le credeti de cuviinta la rubrica speciala din PV de contraventie.
Faptul ca agentul constatator nu va spune acest drept sau nu va permite sa faceti aceste mentiuni se sanctioneaza cu constatarea nulitatii absolute a PV de contraventie.
Contestarea PV de contraventie, conform art. 31 si celelalte din OG 2/2001 se face la instanta de judecata (Judecatoria pe raza careia s-a produs contraventie)
conform spetei Anghel versus Romania judecata de CEDO, procesul verbal nu constituie el insusi proba ci trebuie dovedit de catre emitent prin orice mijloc.