Buna ziua!!! Va rog sa imi raspundeti si sa ma ajutati…..Am un prieten de familie care a patit un necaz si doresc sa il ajut….are 35 de ani, in 2008 s-a casatorit ,rezultand un copil. In 2014 sotia a depus actele de divort fara stirea acestuia . In 2015,sotia a divulgat secretul bine pastrat, ca nu este copilul prietenului nostu……la testul AND a reiesit ca intradevar copilul nu este al lui, dar el continua sa plateasca pensie alimentara din 2014 de cand s-a depus dosarul pentru divort ,pana in momentul de fata….ce poate face sa nu mai plateasca pensie alimentara.
Buna seara,
Cred ca e cam tarziu.
Putea solicita in instanta sa se constata ca nu este tata dar doar in 3 ani de la data cand a aflat.
Studiati art. 430 Cod Civil.
Multumesc pentru raspuns,dar prietenul meu de familie, din 2015 de cand a aflat ca nu este copilul lui,a avut 2 procese de tagana paternitatii pe care le-a pierdut,asteptand raspuns la a -3-a tagana de paternitate...testul ADN s-a facut in 2015 luna octombrie.....
Fostul sot
CataAndrei
Buna ziua,
Fostul sot al actualei mele prietene, o da in judecata precum copilul din timpul casatoriei celor doi nu este al lui, cu toate ca acum 15 ani, la ... (vezi toată discuția)