avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot

Buna ziua,
Fostul sot al actualei mele prietene, o da in judecata precum copilul din timpul casatoriei celor doi nu este al lui, cu toate ca acum 15 ani, la nasterea baietelului, fostul sot a recunoscut copilul, lucru ce apare si in certificatul de nastere al baiatului.
In plus de asta, ii cere fostei sotii dovada veniturilor ei.
Actiunea lui vine, deoarece fosta sotia l-a dat in judecata pentru recalcularea pensiei alimentare, deoarece in lipsa veniturilor fostului sot din strainatate, i s-a stabilit o pensie alimentara modica.

Cu ce actiune s-ar putea raspunde?
I s-a propus sa faca testul adn dar a refuzat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 29 Martie 2019

Art. 430 Codul civil Tăgada paternităţii de către soţul mamei

(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.

Angajati un avocat pentru aparare .

Multumesc.
Asa vom face, dar doream si o alta parere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti de fapt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare daniel marian daniel marian am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Prescriptie actiune in tagada paternitatii liduska liduska M-am casatorit in anul 2000. In 2002 am nascut un baiat. Casatoria noastra s-a desfacut printr-o sentinta de divort in anul 2005. Acum, in 2011 a facut un test ... (vezi toată discuția)
Se poate face testul de paternitate după 5 ani de la nașterea copilului, prin hotărâre judecătorească? Costy Moldovina Costy Moldovina Buna seara! Se poate face testul de paterninate dupa 5 ani de la nasterea copilului ,prin hotarare judecatoreasca? Multumesc! (vezi toată discuția)