avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

urgent

Buna ziua,
Am o intrebare: ce acte trebuiesc facute (pentru Registrul Comertului ) pentru ca un srl cu 2 asociati -societatea x sa devina asociat unic la un srl cu 2 asociati- societatea y?
atat pentru societatea x cat si pentru societatea y.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:19, 30 Octombrie 2009
O cesiune de parti sociale.
doar cesiune? nu am facut niciodata acte pentru registru dar stiu de la fostii mei colegi ca faceau un morman de acte: hotarari aga, declaratii. asta intreb:) daca imi puteti raspunde cu toate informatiile v-as fi recunoscatoare.
Am inteles. :D
Am crezut ca intrebati ce forma trebuie sa imbrace.

Aici sunt formalitatile: [ link extern ]
multumesc foarte mult.
1.AGA cu hotararea in care sa se stabileasca in ordinea de zi:
-cesiunea partilor sociale de la....la....
-schimbarea denumirii sc (daca este cazul)
-schimbarea sediului (daca este cazul)
-revocarea fostului administrator si numirea altuia (daca este cazul), cu perioada de mandat
2. CONTRACT DE CESIUNE PARTI SOCIALE
3.CONTRACT INCHIRIERE SAU DE COMODAT (daca se schimba sediu)
4.DECLARATII PE PROPRIE RASPUNDERE asociat si administrator, copii dupa CI
5.ACT ADITIONAL STATUT cu modificarile aduse, si specificatia ca celelate articole si prevederi (neschimbate) raman asa cum au fost stabilite in actul constitutiv initial.
6.IMPUTERNICIRE SAU CONTRACT persoana sau avocat pentru inregistrare la RC
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune comerciantul comerciantul Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre ... (vezi toată discuția)
Iesirea asociatului unic din societate DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua. Intrebarea mea poate parea chiar prea simpla, insa stiu ca pentru ce se tot intampla la registru....referentul te poate intoarce imediat cu dosarul, ... (vezi toată discuția)