avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului in caz de divort

In cazul unui divort cine primeste custodia copilului de 1 an? Mama inainte sa intre in CIC a avut un loc de munca stabil cu venit peste mediul national. Mama nu are datorii, are in proprietate un imobil iar indemnizatia de crestere copil tot este peste mediul national. Copilul este mai atasat de parintii si bunicii mamei decat de parintii tatal lui. Tatal are venit mai mare decat mama copilului, are un loc de munca stabil insa trebuie sa calatoreasca cel putin o saptamana pe luna. Tatal are un imprumut de prima casa inaintea casniciei care este inchiriat legal, iar o casa cumparata prin credit ipotecar la care avansul a fost platit din bani comuni.
Mama va avea copilul.foarte probabil.
Este un caz cu sanse foarte mari pentru mama.
Ca regulă, exercitarea autoritătii părintesti este realizata de ambii părinți, potrivit art.396 şi 397 din Noul Cod Civil, dar instanța poate dispune, pentru motive temeinice, ca aceasta să fie exercitată de către un singur părinte.
În interesul superior al minorului, conform art.400 din Noul Cod Civil, se poatre solicita instanței stabilirea locuinţei aminorului la domiciliul mamei având în vedere motivele de fapt pe care le-ati invederat.

Din cele arătate, opinez că șansele converg, în proporție covărșitoare, către mamă.

Cu stimă!
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pysykmady pysykmady Buna ziua,as dori sa stiu si eu cateva amanunte in privinta divortului,eu si sotul nu ne mai intelegem bine deloc,timp de 8 luni de zile am locuit cu parinti ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza- actiune pensie ; copil Danna_Alina Danna_Alina Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a da un ,,tata,, in judecata pentru plata pensiei alimentare si acordarea custodiei mamei, ... (vezi toată discuția)