avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire succesiune parțială
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire succesiune parțială

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare:
Am un titlu de proprietatea (teren arabil) în care sunt nominalizați patru frați. Toți frații au decedat, eu sunt fiica unuia dintre ei, am obținut acest titlu în original și am deschis succesiune după mama mea, în anul 2004 dar nu i-am anunțat pe verii mei (din motive-multe), iar acum doresc sa vând cota mea de 1/4. Am început să caut rudele pentru ieșirea din indiviziune, cu unii dintre ei m-am înțeles, chiar s-au bucurat că primesc o moștenire, dar altă verișoară care știa de moștenire pentru că pământul era înscris pe rolul lor (dar fără acte și a obținut foloase financiare) face cea mai mare gălăgie, în sensul că de ce tocmai acum m-am hotărât să le spun și multe alte lucruri.
Întrebarea la care doresc să primesc un răspuns este: Ce acuze poate să-mi aducă (in afară de cea morală) , dacă nu am folosit nimic mai mult decât mi s-a cuvenit, pot să fiu acționată in judecată și care ar fi acuza?
mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: popava , utilizator 10:57, 7 Mai 2018
Nu puteti fi actionata in instanta intr-un mod serios si rezonabil. Oricine poate fi actionat in instanta, dar nu impotriva oricui se poate si castiga in instanta. Stati linistita. Nu aveati nici un fel de obligatie sa va anuntati rudele - coproprietari ca ati dezbatut succesiunea. Mai departe, daca doriti sa vindeti conta indiviza, o puteti vinde fara acordul coproprietarilor. Daca doriti sa vindeti o suprafata individualizata, atunci, intr-adevar, trebuie sa incheiati un partaj (eventual si o dezmembrare).
Mulțumesc foarte mult!
cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare cota parte dintr-un teren! icpopescu icpopescu În urma unui proces cu familia tatălui meu decedat, am moștenit prin sentința definitiva o cota de 3/16 dintr-un teren forestier de 50ha! Am găsit doritor ... (vezi toată discuția)
Cedare titlu de mostenitor ada.armina ada.armina Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire - cota parte- ce demersuri am de facut Maran Corina Maran Corina Buna ziua, 1. In urma cu cateva luni, matusa mea a murit. Din cate stiu, sotul ei, deasemenea decedat inaintea ei, a fost dezmostenit. 2. Mostenitorii am fi ... (vezi toată discuția)