avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal va rog ajutatima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal va rog ajutatima

am dosar penal din cauza unei camere radar care m-a prins cu 106 km in localitate pe data 19 aug 2008 si ei mi-au suspendat permisul din 25 februarie pana pe 25 mai in timpul acesta eu am condus pentru ca ei mi-au trimis o scrisoare prin care ma anuntau ca mi-au suspendat permisul,dar la mine acasa a juns pe 8 aprilie.
Cand ma uit pe scrisoare la data trimiterii scria 13.03 2009 si pe 18.03.2009 ma opreste un domn politist pentru ca vb la telefon imi da amenda si imi spune ca m-a verificat prin calculator si sunt curat.Cand primesc scrisoarea aceea de la bacau prin care imi spunea ca am permisul suspendat ma duc la politie si imi spune ca am avut permisul suspendat si ca pe data de 18.03.2009 mi-au facut dosr penal.Ma duc la bau sa ridic procesele verbale si fac contestatie la ele.
Castig contestatia la procesul verbal pe 1 oct 2009 si anuleaza procesul verbal.
Pe data de 26 oct 2009 imi ajunge acasa instintarea ca am castigat procesul un prieten avocat mi-a spus ca trebuie sa astept 15 zile ca sa vad daca politia face contestatie si dupa asta sa plec la bacau si sa o legalizez la judecatorie.

Intrebarea mea este dupa ce legalizez actul la judecatorie ma pot duce la procurorul de la sect 1 si se poate sa recuperez permisul si cade si dosarul penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:41, 29 Octombrie 2009
In conformitate cu prevederile legale din tara noastra, hotararea unei instante civile nu are autoritate de lucru judecat in instantele penale.
In acelasi timp insa, daca deschiderea dosarului penal este urmare a unei fapte constatate printr-un proces-verbal anulat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (si implicit executorie), prezentind aceasta hotarare procurorului de caz, acesta va dispune, in mod cert incetarea urmaririi penale. Daca insa, acel proces -verbal anulat se refera la alta fapta (de ex. numai depasirea vitezei) care nu a determinat nasterea faptei penale si existenta urmarilor acestei fapte (care devi astfel independente de fapta constatata in p-v anulat), atunci este imposibil ca procurorul sa dispuna incetarea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarire, fara un motiv perfect intemeiat legal.
Spun toate acestea deoarece nu am inteles exact la procesul verbal al constatarii carei fapte ati obtinut anularea. Daca este vorba (si) de cel care a condus la suspendarea permisului, atunci aveti motive perfect legale sa vi se dispuna incetarea urmaririi penale.
Succes.
La procesul verbal care m-i s-a suspendat permisul si m-i sa facut si dosar penal am anulat procesul verbal
1-Precizati concret pentru care fapta ati obtinut hotarare judecatoreasca pentru 2008 sau 2009
deci camera radar m-a prins pe 19 aug 2008 si pe data de 25 februarie 2009 mi-a suspendat permisul pentru ca m-a prins cu 106 km/h si eu am anulat procesul verbal din data de 25 feb-25 mai la care mi-au facut si dosar penal pe 18 martie pt ca eu conduceam si aveam permisul suspendat.
Va repet: Daca este vorba de anularea p-v prin care s-a constatat fapta ce a condus la suspendarea permisului, atunci aveti motive perfect legale sa vi se dispuna incetarea urmaririi penale.
Duceti-va cu acea hotarare definitiva si irevocabila (prin neapelare sau in orice alt mod) la procurorul de caz. Acesta va intelege exact ceea ce va spun eu acum.
Succes inca odata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus cu permisul suspendat va rog ajutati-ma bodys24 bodys24 buna ziua in data de 19.08.2008 am fost prins de o camera radar in comuna Nicolae Balcescu judetul Bacau cu 106 km /h si mi sa suspendat permisul de la data de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal bodys24 bodys24 buna ziua am si eu o prblema cu permisul.Am fost prins anul in luna august 2008 de o camera de radar in comuna nicolae balcescu cu 106 km/h si mia fost ... (vezi toată discuția)
Permis englezesc reținut de romania Sixsandu Sixsandu Bună ziua. În martie 2017 am fost prin băut la volan cu o alcolemie de 0.69. În acel moment aveam permis englezesc deoarece munca de acolo asa cerea și ... (vezi toată discuția)