avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pe nedrept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pe nedrept?

Buna ziua,
Azi mi a fost reținut permisul de conducere de către un ofițer de poliție. Tin sa precizez ca erau 2 organe de poliție intr un logan Neinscriptionat, care stăteau și se uitau la trafic. Eu am intrat intr un sens giratoriu și am ieșit pe la 3 a ieșire din sens iar pe sens opus era și o coadă de vreo 8 9 masini. Imediat la ieșirea din sensul giratoriu de afla și o trecere de pietoni fără semnale luminoase, iar din sens opus toate masinile stăteau inclusiv pe marcajul pietonal, dintre masini in mijlocul străzii a ieșit un pieton și s a oprit sa se asigure fix in momentul in care eu am ajuns la trecerea de pietoni. Aveam sub 30km la ora pentru ca de abia ieșisem din sensul giratoriu și chiar dacă puneam frâna tot opream pe sau dupa trecerea de pietoni. Organul de poliție a văzut chestia asta și m a oprit spunându mi ca nu am acordat prioritate pietonului și mi a reținut permisul pe 30zile + amenda. Deși i am explicat că era imposibil sa il vad printre masini și totodată că nu aveam cum sa pun frâna, el mi a reținut permisul.

Intrebarile mele:
Este corect cum a procedat?
Este exces de zel?
Nu era corect sa fluidifice traficul in loc sa stea la pândă la chestii din astea?
Oare e legal sa stea cu o astfel de masina in oras?
De ce au plecat din acel loc dupa ce mi au dat amenda?

Precizez ca aveam și o persoana in dreapta care poate afirme ca asa s a intamplat.

Sa fac contestație? Cum sa procedez?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Bogdanandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:35, 5 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu. Platiti amenda si pieton 30 de zile.
Dvs puneti niste intrebari care majoritatea sunt pareri.
Pe viitor, mai atent la pietoni.
Aveti dreptul sa faceti si contestatie dar.... politistul este agent constatator, asta inseamna ca el constata ce fapte nelegale ati comis.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceiasi parere cu antevorbitorul. Daca e vorba de trecerea de pietoni, nimeni nu-ti da dreptate. Chiar daca opresti la trecere, daca oprirea se face cu scrajnet de roti, risti sa-ti salte permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni vanatul vanatul Buna seara! Cu tot subiectivismul specific omului(,,eu am dreptate!''), incerc sa aflu parerea neutra si de specialitate in cazul meu: circulam pe banda 2 cu ... (vezi toată discuția)
Constestatie retinere permin auto CristianMoroianu CristianMoroianu Buna seara, Astazi 6.12.2015, in jurul orei 16:00, mi s-a retinut permisul auto pe motiv ca nu am acordat prioritate in sensul giratoriu. Cand m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Retinere permis 09mika 09mika Eram la intrare in sensul giratoriu.Prima coloana care ieşea din sens stationa la trecerea pe calea ferată deoarece era bariera.Eu am semnalizat stânga si ... (vezi toată discuția)