avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități retroactive abuzive - asociație locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități retroactive abuzive - asociație locatari

Mă confrunt cu situația următoare. Am avut penalități la întreținere pe perioada iunie 2015- februarie 2018 în valoare totală de 3000 Ron (din care 1050 Ron sunt penalități). Problema este că pentru perioada iunie 2015-aprilie 2017 s-au perceput penalități mici (3-4 Ron/lună), având în vedere că toți din bloc avem centrala și apă separat. Total penalizări, aprox 75 Ron. Începând cu aprilie 2017 s-a decis în AGA schimbarea tipului de penalizare, și s-a pus 0.2%/zi. Din acel moment am avut penalități 80-98 Ron/luna, calculând practic retroactiv pe întreaga sumă datorata (1300 Ron la acea dată). Este legal? Nu era normal ca pentru cei 1300 Ron să mi se aplice vechea formulă, iar pentru restul de luni de când a intrat în vigoare hotărârea AGA să mi se calculeze cu 0.2%? După calculele mele ar trebui să plătesc 75 Ron penalități pt iunie 2015-martie 2017 și 265 Ron pentru aprilie 2017-februarie 2018. Deci un total de 340 Ron, nu 1040 cat am acum. Ce este de făcut? Trebuie sa actionez in instanță? Să chem un expert contabil? Cine suporta cheltuielile de judecată?

PS: intre timp am plătit 1000 Ron, achitând întreținerea pt iunie 2015- februarie 2017. Au rămas de plată aprox. 950 întreținere + cei 1040 penalități.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Vicmih1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vicmih1986 , utilizator 23:36, 5 Mai 2018
in instanta castigati: principiul neretroactivitatii.
Asociatia a procedat fascistoid !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
1-Cuantumul penalitatilor nu este conditionat de existenta centrala termica individuala
valoarea maxim admisa a penalitatilor sunt legal prevazute de disp L nr 230/2007 art 49
2-Valoarea de 0,2 zi /intarziere este valoarea legal prevazuta
3-Legal trebuie sa se aplice penalitatile valoare veche pentru sumele inregistrate pana la hotararea adunarii generale,de la care se aplica valoarea majorata
4-Initial in temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru penalitatile impuse
Mi-a arătat actele. Începând cu aprilie 2017 a început să îmi calculeze penalități de 0.2 pe lunile din urma, motivandu-mi că așa vede softul: la finalul lunii vede Toată suma restantă și aplica penalizarea. Eu știu că trebuie sa îmi pună 0.2 doar pe lunile după ce s-a dat hotărârea in AGA (aprilie 2017-prezent) iar restul să rămână că restantă cu penalizările care au fost atunci. Corect?

ynocentta a scris:

1-Cuantumul penalitatilor nu este conditionat de existenta centrala termica individuala
valoarea maxim admisa a penalitatilor sunt legal prevazute de disp L nr 230/2007 art 49
2-Valoarea de 0,2 zi /intarziere este valoarea legal prevazuta
3-Legal trebuie sa se aplice penalitatile valoare veche pentru sumele inregistrate pana la hotararea adunarii generale,de la care se aplica valoarea majorata
4-Initial in temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru penalitatile impuse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere la plata intretinerii adrianngt adrianngt In anul curent 2013 , o anumita perioada de timp nu am putut plati la zi cheltuielile de intretinere . In luna septembrie am achitat toata datoria , inclusiv ... (vezi toată discuția)
Discriminare SaraSaraSara SaraSaraSara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Asociatia de locatari de care apartin m-a dat in judecata in luna iunie 2014 pentru neplata sumei de 2000 lei ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)