avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca subcontractor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca subcontractor

In urma finalizarii cercetarii unui accident de munca cu comisie mixta ,unul din membrii nu este deacord cu aspectele enuntante in PV, care sunt pasii:
- se semneaza pv cu obiectiuni?
- se refuza semnarea acestuia?
- se semneaza si pe urma se depune contestatie.
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:08, 6 Mai 2018
Este vorba de o cercetare comuna. Daca nu veti ajunge la o concluzie finala comuna, dosarul de cercetare poate fi respins de catre ITM cu recomandarea continuarii cercetarii evenimentului produs in termen de 5 zile.
Puteti cere amanarea depunerii dosarului de cercetare la ITM motivand. Puteti cere o parere verbala a inspectorului ITM de teren, daca acesta este dispus sa-si dea cu parerea altfel decat pe dosarul semnat de comisia de cercetare.
In cadrul comisiei de cercetare se depun documente de catre partile/ firmele implicate in eveniment. se analizeaza toate documentele cu responsabilitate, se cer alte documente suplimentare daca este cazul pentru a se ajunge la o concluzie comuna.
Divergente pot sa apara in cazul aplicarii unui articol de lege, in special la sanctiuni aplicate partilor gasite responsabile de producerea evenimentului.
Daca, totusi, nu se ajunge la consens, formularea parerii comune trebuie sa fie clara, bazata pe fapte nu pe presupuneri sau pe idei. Raportarea la un articol de lege este obligatorie.
Va multumesc pentru raspuns si vin cu urmatoarea adaugare:
-s-a incheiata procesul verbal in prima faza si depus la ITM in urma caruia s-a respins primul pv. Acesta a fost semnat de toti membrii comisiei.
S-a facut al 2-le PV cu schimbare vinovat si cine inregistreaza accidedentul iar aici eu consider ca nu s-au luat in calcul un aspect important,din punctul meu de vedere,mai exact:
-intre beneficiar si prestator este o conventie SSM care este anexa la contract. Problema este ca contractul nu este semnat de prestator,intrebarea este daca acea conventie mai are temei juridic si daca poate sa fii enuntata la baza deciziei in PV.
Pentru acest motiv doresc sa stiu daca nu sunt deacord cu cele scrise in PV ce optiuni am:
1.)Nu semnez PV
2.)Semnez cu Obiectiuni
3.)alte variante

sau discutii out din forum

Multumesc


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie tinut cont de motivul invocat de ITM pentru respingerea dosarului de cercetare, respectiv completarea acestui dosar.
Un document nesemnat si neinregistrat de ambele parti in discutie (daca respectivul document este obligatoriu a fi intocmit in conditiile legii) nu are valoare juridica. Altfel spus, numai semnatarul documentului il doreste, cel care nu a semnat documentul nu il doreste.
Banuiesc ca este vorba de HG nr. 300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare privind santierele temporare si mobile.
In cazul de fata, dupa parerea mea acest document nu poate fi acceptat la dosar.
In decizia dvs. este normal sa tineti cont de cele susmentionate. Cred ca numai alternativa 1) din mesajul dvs. poate fi avuta in vedere.
Va multumesc,asa este cum ati dedus. Am nevoie de cineva cu specialitate in aceasta speță daca aveti posibilitate sa-mi recomandați.
O zi frumoasa.
Puteti contacta un expert/ specialist tehnic judiciar in specializarea protectia muncii (gasiti in lista afisata pe site-ul Ministerului justitiei) care contracost, cu dosarul in fata, va poate consilia si/ sau intocmi o expertiza tehnica extrajudiciara.
In cazul ca se va ajunge in instanta, respectiva expertiza daca este intocmita de un expert tehnic judiciar are sanse sa fie acceptata de catre instanta de judecata.
Gasiti aici o lista care poate fi actualizata daca intrati direct site-ul MJ.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pentru invaliditate dupa 183 zile concediu medical claudia_edi27 claudia_edi27 Buna ziua,am 36 ani,am un handicap accentuat gradul 2 permanent nerevizuibil si primesc indemnizatie.....am lucrat aproximativ 5 ani,am beneficiat timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Expertiza itm rbeloiu rbeloiu Buna seara, Am fost numit sa efectuez o expertiza tehnica pentru un ITM in cazul unui accident de munca. Puteti, va rog frumos, sa ma orientati cum se ... (vezi toată discuția)
Accident de munca soldat cu deces, obtinere detalii despre ancheta angelica82 angelica82 Buna seara. In data de 22 aprilie 2016, unchiul meu a avunt un accident (cadere de la inaltime),in timpul desfasuraii actiivitatii la o firma ,unde nu avea ... (vezi toată discuția)