Buna ziua!
Am avut un accident auto, eu fiind păgubitul.
Am deschis dosarul de dauna la casco, fiind cu regres către firma rca. Acuma casco refuză să plătească vopsită elementelor avariate pe motiv că in inspecția de risc acele elemente prezentau mici urme de zgarieturi. Ce ii de facut in cazul acestea, dosarul fiind deschis cu regres.
La data emiterii politei de asigurare CASCO, in raportul inspectiei de risc se mentioneaza avariile/ starea autovehicului de la acea data. Raportul se semneaza de asigurat (dvs.) si reprezentantul asiguratorului.
Daca pe parcursul valabilitatii asigurarii remediati elementele mentionate in raportul de inspectie de risc, trebuie efectuata o alta inspectie, care o anuleaza pe prima.
Daca din accidentul in cauza nu au fost avariate elementele mentionate in raportul inspectiei de risc ca avariate/ zgariate, atunci nu trebuiesc despagubite.
Dosarul de dauna se poate deschide ori la asiguratorul vinovatului, ori la asiguratorul dvs. CASCO.
Cel mai simplu sesizati CSA, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Sunați întâi si ei va vor explica ce pasi aveți de făcut în continuare.
Din experienta proprie cred ca veti fi despăgubit. Eventual informați înainte asiguratorul ca urmeaza sa sesizati CSA si s-ar putea sa isi schimbe optica.
Succes!
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)