avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datornici la intretinere - recuperare sume datorat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datornici la intretinere - recuperare sume datorat

Adresez o intrebare legata de o situatie descrisa de vecinii mei ca fiind complicata. Avem pe scara trei datoirnici la intretinere, dintre care un apartament cu o suma destul de mare (ca. 6000 ron). De fiecare data cand incep discutiile privind reparatii/renovare, administratorul motiveaza ca nu poate recupera banii de la acest apartament pe motiv ca este un apartament pentru care nu s-a facut succesiunea (sunt mostenitori doi frati, unul sta cu familia aici, celalalt nu sta in bloc).

Ce se poate face in aceasta situatie?

A doua intrebare este mai degraba legata de plata facturilor de catre asociatia de proprietari. Daca pe scara sunt acesti datornici si se ajunge la sistarea caldurii peste iarna, se va sista caldura pentru aceasta scara sau pentru intreg blocul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:34, 5 Mai 2018
Asociația prin reprezentantul legal acționeează in Instanță ( dacă este cazul se merge pe executare ) ap. respectiv pt. recuperarea datoriilor . Puteți angaja un avocat care să se ocupe și treba ar merge mai repede , așa am procedat și noi .
2. Dacă sunteți o asociație formată din mai multe scari aveți o singură factură căldura se va sista pe tot blocul .Dacă sunteți despărtiti de asociația mama si formati o alta asociatie factura vine pe sc. dv. si numai scara respectiva are de suferit .
Bună ziua!
Se poate formula o actiune sau chiar o cerere cu valoare redusa fondata pe dispozitiile legii 230/2007, fie de dvs, fie de un avocat!
Cu stimă!
1-Administratotorul este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor proprietari fata de terti-inclusiv in instanta de judecata
3-Acumularea unui debit la valoarea mentionata dovedeste dezinteresul presedintelui de asociatie pentru respectat dispozitiile in vigoare
4-Daca presedintele de asociatie intelege sa exercite cu respect si cu buna credinta poate dispune demararea procedurii de recuperare debit
5-Furnizarea utilitatilor se restrictioneaza de catre furnizor in baza clauzelor contractuale ,
Sistarea provizorie a utilitatilor se realizeaza asupra beneficiarului=asociatia de proprietari
Fiind incheiat contract unic furnizare caldura intre furnizor si asociatie,daca exista debit aculuat la furnizor acesta poate sista furnizarea utilitstilor la beneficiar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului ... Stelus22 Stelus22 Buna ziua, as dori sa stiu pe ce baza administratorul blocului sau presedintele asociatiei de prorietari poate opri sau amana furnizarea agentului termic ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)