avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie

Buna ziua!
Iertati-ma ca nu pot sa ma explic prea bine.As avea íntrebari:
Eu m-am nascut ín Romania si ín 1990 am plecat ín Ungaria.Acum cu nevasta si 2 copii ne-am muta napoi.Eu de fapt am ramas si cetatean roman,dar nevasta e din Ungaria si copii sau nascut ín Ungaria.Cum ar trebuia sa íncep sa nem putem muta ín napoi.Cum facem rost ede asigurare mediciale,adica copii cum poate sa íncepe scoala ín Romania.
Cel mai recent răspuns: bartis , utilizator 19:45, 5 Mai 2018
Copiii sunt cetateni romani in virtutea faptului ca s-au nascut dintr-un parinte cetatean roman. Trebuie sa le transcrieti certificatele de nastere in Romania, la starea civila. Pentru asta trebuie sa le apostilati in Ungaria, apoi sa le traduceti in romana, in Romania, la un traducator autorizat iar apoi sa legalizati semnatura traducatorului la un birou notarial. Apoi mergeti cu ele la starea civila.
Multumesc foarte frumos raspunsul.Si ce va fi cu asigurarea medicala? Iar eu voi primi continuit pensia de la statul Maghiar,daca domiliciul meu v-a fi ín Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere Tamas Junior Tamas Junior Buna,sunt Mariana si am nascut un baietel in Irlanda in urma cu 2 ani.Nu sunt casatorita iar tatal este cetatean maghiar.Pot obtine certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu cetățean grec Petcuta Petcuta Buna seara,sant romanca am sotul decedat si 2 copii majori ,vreau sa ma recasatoresc in grecia cu cetatean grec .Puteti sa-mi puneti ce acte trebuie sa-mi scot ... (vezi toată discuția)
Oficializarea actelor de casatorie cu un cetățean non ue Firstgoo Firstgoo Buna seara , Sunt un cetatean palestinian casatorit cu o romanca la mine in tara , insa actele nu sunt inca oficialezate in romania . Care este ... (vezi toată discuția)