avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere

Buna,sunt Mariana si am nascut un baietel in Irlanda in urma cu 2 ani.Nu sunt casatorita iar tatal este cetatean maghiar.Pot obtine certificat de nastere romanesc?
Daca da,cum anume?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Tamas Junior , utilizator 15:28, 22 August 2018
Prin transcrierea certificatului de nastere al copilului la starea civila in ROmania. Trebuie sa apostilati certificatul de nastere irlandez, in Irlanda, apoi, ajunsa cu el in Romania, il traduceti, legalizati traducerea si mergeti la starea civila.
Am facut asta dar ce documente imi trebuie de la tatal?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Nasterea in strainatate adelacristina adelacristina Buna ziua.am si eu o intrebare,sunt insarcinata si aleg sa nasc in germania doar ca tatal copilului nu poate fi acolo in acel moment.o sa am un certificat de ... (vezi toată discuția)