avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Leduri în loc de becuri halogen , e legal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Leduri în loc de becuri halogen , e legal?

Am o intrebare pentru onorabili avocați, este legal să circul cu leduri albe în loc de becuri halogen? de exemplu pe fază scurtă/lungă ,tinând cont că din 2014 se fabrică doar autovehicule cu leduri ,sau este vreo portiță de a câstiga un proces pentru o contravenție de genul , am si eu montate , mentionez că nu au intensitatea mai mare de limitele în vigoare, nu am atașate alte dispozitive de iluminat decât cele din fabrică doar în loc de becuri halogen fază lungă/ scurtă am leduri care se potrivesc perfect. Vă mulțumesc cu respect
Cel mai recent răspuns: MickeyMouse , utilizator 18:19, 6 Mai 2018
In astfel de cazuri politia foloseste drept proba cartea tehnica a modelului vehiculului ,astfel incat nu aveti sanse de reusita in instanta
Da dar în cartea tehnica nu e menționat nimic cu ce tip de becuri trebuie să circuli, doar ce culoare e masina, ce putere are , masa maxima etc anvelope, etc , idea e că nu am adăugat nici un fel de proiector sau orice altceva doar am înlocuit becurile halogen cu leduri, doar lumina e albă desigur dar intensitatea nu e mai mare să orbească pe cel din față practic e o piesă interschimbabilă
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
MickeyMouse, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Becuri led h4 pentru faruri ilegale? Stroie_Stefan Stroie_Stefan Buna ziua. Am achizitionat din comert o pereche de becuri led H4 pentru autoturismul meu. As dori sa stiu daca risc sa fiu oprit de agentii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o intrebare pt stimabili avocati. Este interzisa sau nu montarea de alte mijloace de iluminat pe autoturism in afara de cele din constructie?? ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de afară o mașină cu dlr (lumini led) în locul proiectoarelor. nu știu, și nu cred că sunt montate în fabrică, aș putea avea probleme cu legea din cauza lor? Albertobu Albertobu Va salut! Am cumparat de afara o masina cu DLR (lumini led) in locul proiectoarelor. Nu stiu si nu cred ca sunt montate de fabrica, ci mai degraba zic ca ar fi ... (vezi toată discuția)