avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după moartea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după moartea parintilor

Am rugămintea să mă ajutați în următoarea situație: suntem 3 frați, ambii părinți sunt decedați ( mama recent) si nu a fost făcută succesiunea pentru casa. Ce se întâmplă dacă unul dintre frați nu vrea să semneze actul succesoral nici prin refuz nici prin acceptare de cotă parte. Menționez că acel membru al familiei care refuză să semneze este suferind de o boală psihică ( schizofrenie). Ceilalți frați nu doresc partea celui bolnav. Bolnavul în cauză are o fiică. La diagnosticul mai sus menționat se ia în considerare semnătura? ( indiferent de varianta pe care o alegeți bolnavul) sau dacă este îndreptățită fiica sa semneze. Reamintesc ca nimeni nu își dorește partea bolnavului.
Încă o întrebare: împărțirea între frați se face în mod egal? Având în vedere că toți frații au contribuit la îngrijirea mamei cât timp a fost bolnavă însă în lipsa unui act doveditor.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Fenomena, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:01, 6 Mai 2018
Dacă este pus sub interdicție se poate rezolva.
Mergeți la notar si vedeti ce va zice dupa ce vede actele.
Puteti merge si la avocat daca ajungeți la instanța si e posibil ca asa sa fie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura Elena Elena Elena Elena In familie avem un membru care este pernsionat pe viata cu diagnosticul schizofrenie paranoida.... Pensia o ridica mama lui, nu el. Are el dreptul sa i se ... (vezi toată discuția)
Cât la sută ai sansa de castig in instanta? ContSters412228 ContSters412228 Daca ai o dovadă de fisă medicală cu diagnosticul de scleroza ce poti castiga intr -un proces .?Poți sa ceri daune ?Timp de 20 de ani a trebuit sa accept ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batrani contra locuinta eleny62 eleny62 Buna ziua, Eu si sotul meu ne-am mutat la parintii mei deoarece sunt bolnavi. Tata are epilepsie si se deplaseaza foarte greu iar mama are alzheimer. Sotul ... (vezi toată discuția)