avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire -copiii din altă căsătorie nu au fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire -copiii din altă căsătorie nu au fost chemați la dezbatere

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o opinie legata de urmatoarea situatie. Domnul are doi copii si se casatoreste cu o doamna cu care mai are un copil. Domnul moare, doamna impreuna cu copilul sau merg la notar dezbat mostenirea fara ceilalti doi copii. La notariat impreuna cu martori au declarat ca domnul nu mai are si alti mostenitori. La un moment dat, fiind nevoie de un document se afla toata situatia, dar impreuna cu notarul se hotaraste intocmirea unui supliment la certificatul de mostenitor si se rezolva situatia aparuta. Intre timp copilul doamnei si apoi doamna decedeaza ( la scurt timp unul de celalalt). Acum s-au mai gasit proprietati ale domnului si copii din prima casatorie al acestuia foresc sa intre in posesia lor.
Ce ar putea face in acest caz?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: laura80a , utilizator 14:16, 8 Mai 2018
Va multumesc pentru raspunsuri! Din cate am inteles de la dumneavoastra se poate rezolva doar la instanta. Stiu ca suplimentul intocmit anterior nu a rezolvat situatia. Pentru rezolvarea ei trebuia mers atunci in instanta si eventual batranele care au dat declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitori sa plateasca penal. Nu s-a dorit acest lucru, ci doar sa se rezolve situatia de moment...ceea ce s-a si facut. Cel mai sigur vom merge la un avocat cu documentele si vom vedea ce solutie se gaseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara anuntarea celorlati mostenitori zoe2015 zoe2015 Suntem 3 frati, unul dintre ei a deschis succesiunea fara a ne anunta pe toti obtinand drepturile din masa succesorala si a celorlalti frati. Nu cunoastem in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, ascundere mostenitori amalia94 amalia94 Buna ziua, am o intrebare: tatal meu a decedat si am aflat abia dupa un an ( Mentionez ca tata s-a- despartit de mama in urma cu mult timp) .Actuala sotie a ... (vezi toată discuția)
Vanzare ilegala a unei mosteniri cu fals in declaratii cmarian90 cmarian90 Buna . In urma cu 8 ani bunica mea a decedat, lasand ca motenire 1 hectar extravilan . Acum o saptamana am aflat ca acea mostenire a fost vanduta de catre sora ... (vezi toată discuția)