avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decizie de impunere ANAF - este sau nu abuz in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decizie de impunere ANAF - este sau nu abuz in serviciu?

Buna ziua,

Detin o societate comerciala in numele careia am solicitat la rambursare TVA la trim III in anul 2008 (perioada aprilie 2008-septembrie 2008). Au venit in control de la serviciul de inspectie fiscala si nu numai ca nu mi-au aprobat suma la rambursare dar m-au scos si de plata. Am facut in termen legal contestatie, care mi-a fost admisa, urmand ca in urma solutionarii, organele de control sa emita o noua decizie de impunere. Au emis-o intr-adevar, dar cu acelasi punct de vedere ca in decizia contestata. Practic nu au tinut cont de solutionarea data de organul competent, ci au schimbat doar nr. si data primei decizii. La discutia cu organele de inspectie fiscala mi s-a sugerat faptul ca nu se doreste "de sus" ca eu sa-mi primesc banii. Este sau nu abuz? Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Mentionez ca am avut un proces pe rol pentru anularea unei decizii de impunere anterioare care vizeaza perioada 2007-martie 2008, proces pe care l-am castigat si la care astept comunicarea hotararii.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:05, 29 Octombrie 2009
Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile, creditorul este cel îndreptatit sa porneasca procedura de executare silita a unei hotarâri judecatoresti sau arbitrale, în ipoteza în care debitorul nu executa de bunavoie. Regula este aceea ca pot fi puse în executare numai hotarârile care sunt definitive si irevocabile. Parerea mea este ca dupa ce primiti hotararea definitiva si irevocabila, sa o investiti cu formula executorie printr-un executor judecatoresc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare RobertZoicas RobertZoicas Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra in intelesul Normelor Metodologice ale art. 116 din Codul de procedura fiscala: decontul de TVA reprezinta un document ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Modificare in parte a sentintei in recurs! florinsadova florinsadova Am castigat procesul intr-un litigiu de munca pe fond .Atat eu cat si angajatorul am facut recurs.A fost admis recursul meu privitor la cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)