avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nedezbatuta

Buna seara. Am si eu o problema,Parintii mei au decedat iar apartamentul lor ne-a ramas mie surorii mele. Sora mea a decedat,dar mostenirea nu a fost dezbatuta. Acum partea surorii mele ii va ramane sotului ei sau acesta nu are dreptul la mostenire daca aceasta nu este dezbatuta? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
alexandra.balan, utilizator
Jumătatea surorii din apartament se împarte intre sot (1/4) si copii (3/4).
Dreptul la aceste cote revine indiferent daca s-a dezbătut succesiunea sau nu.
Succesori sunt sotia supavietuitoare si copiii.
Si daca nu are copii?
Si daca sora mea nu are copii? Cum se procedeaza?
Daca nu are copii, jumatatea surorii se va imparti intre sot (1/2) si dvs, in calitate de sora (1/2).
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa sora dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat ... Vasilica22 Vasilica22 Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat de foarte mult timp (22 ani ). La masa succesorală suntem : mama , 2 frați și 2 băieți majori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma numesc anghelescu cristina si as dori sa ma ajutati ... Siria Siria Buna ziua, ma numesc Anghelescu Cristina si as dori sa ma ajutati avand urmatoarea problema: Sora sotului meu a decedat si a ramas sotul cu o fiica din prima ... (vezi toată discuția)