avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, ma numesc Anghelescu Cristina si as dori sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, ma numesc Anghelescu Cristina si as dori sa ma ajutati ...

Buna ziua, ma numesc Anghelescu Cristina si as dori sa ma ajutati avand urmatoarea problema:
Sora sotului meu a decedat si a ramas sotul cu o fiica din prima casatorie.
Sotul meu a murit si el si am ramas eu sotia si fiul.Intrebare:
Cine are dreptul la mostenire la apartamentul surorii moarte si in ce cote in urma succesiunii?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:23, 25 August 2023
Fiica din prima căsătorie a cui? A soțului surorii sau a surorii?
Sotul surorii are o fiica din alta casatorie
Dacă sora nu a lăsat testament soțului, masa succesorala se împarte între soțul surorii (1/2) si soțul dvs (1/2).
După ce se dezbate succesiunea după cumnata dvs, trebuie sa dezbateti succesiunea după soț, iar cota lui de 1/2 se va împărți între dvs (1/4) si fiul dvs (3/4).
La decesul cumnatului, jumătatea lui va fi moștenită de fiică.

În final, fiica va avea 1/2, dvs 1/8, iar fiul dvs 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)