avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pausalul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pausalul

Anca , Braila
Va rog ,sa ma lamureasca si pe mine cum este cu pausalul la apa rece(apa calda nu este la bloc).Stau singura intr-o garsoniera de un an de zile si cand am dus citirea la apometre la apa rece luna asta(0ct 2009), m-am trezit cu 26 mc apa rece de plata pe care eu nu i-am consumat. Citirea de pe apometru in luna octombrie 2008 a fost de 15mc-baie,5mc-bucatarie iar in ocombrie 2009 a fost de 53mc-baie si 22mc -bucatarie dintre care 49mc au fost platiti in acest interval i-ceia ce inseamna k ar mai fi de plata doar 6mc ptr oct 09(mentionez k in acest interval din oct 2008 pana in februarie 2009 citirea a fost dusa in fiecare luna desi administratora sustine k nu ).Cand am vazut k am de plata in loc de 6mc -26 mc m-am dus sa la asociatie si dupa ce am calculat impreuna de pe registrul asociatiei si a iesti de plata 6mc diferenta de 20mc explicatia administratorei a fost k" lege ii permite sa imi bage in ficare luna incat doi mc pausal acum dupa un an toti intr-o luna desi de pe registrul dansei reiese k tot ce a fost pana in oct 2009 a fost pausal ". kre este lege fratilor sau sa ma lamureask si pe mine cineva kum este posibil sa platesc ink 20 mc in plus in afara apometrului intro luna si unde este evidentiat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:37, 30 Octombrie 2009
Nu stiu cum e in alt oras, dar la mine pe factura de apa scrie citirea de pe apometru, scrie in fiecare luna cat a fost cat e acum care e diferenta de plata la comun.
Pe fiecare factura este evidentiat clar Valoarea apei citite; Valoarea diferentelor, Valoarea apa canal, Valoare apa meteorica.
Cred ca nu la asociatie trebuie sa mergeti ci la Compania de Ape, impreuna cu facturile si chiantele de plata eventual.

In ceea ce priveste diferentele eu stiu ca ele apar datorita diferentelor de apometre: Exista un apometru la intrare in bloc cel general si apometrele din fiecare casa. Diferentele se impart la toti locatarii in mod egal (automat generalul arata mai mult decat suma celor din casa). Aceste diferente apar fie datorita citirii eronate a unor locatari, fie datorita unor tevi sparte pe coloana (sparturi in afara locuitelor), fie datorita furturilor de apa.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters96141, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum v-a spus si administratora acei 20 mc in plus reprezinta cca 2 mc de apa in plus lunar, care reprezinta "pierderi" de apa.
Da, aceste pierderi, se inregistreaza la blocuri si daca Dv. nu le-ati platit de-a lungul unui an de zile, ci v-ati platit numai un consum estimat, acum, cand ati dus citirea apometrelor v-a facut calculul, adaugandu-va si pierderile de peste an, pe care le-au platit si ceilalti proprietari in acest rastimp.
De-acum incolo asigurati-va ca vi se ia in calcul consumul pe care il declarati si "pierderea" lunar...si nu veti mai avea de platit deodata atata apa.
........................
:offtopic:
Va rog nu mai scrieti cu "k" in loc de "ca". Se citeste greu, mesajul devine neinteligibil si in plus de asta aici este un forum serios, nu un forum de "cartier".
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
elga50, moderator
ank 1 a scris:

... cand am dus citirea la apometre la apa rece luna asta(0ct 2009), m-am trezit cu 26 mc apa rece de plata pe care eu nu i-am consumat.

Din mesajul dv inteleg doar ca in luna octombrie s-a facut o regularizare a consumului. Administratorul a comparat indexul adus de dv cu ceea ce va pus lunar la plata si a rezultat o suma pe care trebuie sa o platiti acum. Ca sa fiti linistita incercati si calculati cat ati consumat real, efectiv intr-un an si cat ati platit conform listelor de plata afisate.

Au fost postate aici 2 raspunsuri fara nici o legatura cu asociatiile de proprietari si nelamurirea dv.
Deabia al 3-lea raspuns posta de @elga50 este corect si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)
Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli apa fara apometru AthenAzcv AthenAzcv Buna, Problema mea sta in felul urmator, eu locuiesc in singurul apartament din bloc care nu are instalat apometre pt apa rece, doar la apa calda (toti ... (vezi toată discuția)