avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna ziua.

Ca sa imi infiintez un SRL avand ca obiecte de activitate toate codurile CAEN, dupa ce incep activitatea trebuie apoi autorizate? Daca da, unde trebuie autorizate si cam cat costa?

Daca dupa infiintare(inainte ca firma sa aiba profit), voi avea nevoie de o suma de bani mai mare decat capitalul social pentru a plati diverse(chirie, servicii contabilitate, etc.), cum se procedeaza? Trebuie marit capitalul social?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosminhala , utilizator 09:41, 11 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
In general. in actul constitutiv sunt incluse toate caenurile, dar in niciun caz nu vor fi autorizate toate. Asadar, dvs. veti autoriza initial, doar obiectul principal de activitate si alte caenuri care vor reprezenta obiecte secundare de activitate ale firmei la acest moment. Autorizarea acestora se face prin declaratia model 2, formular tip onrc.
Taxa onrc de infiintare a unui SRL, este de 122 lei.
Ulterior, in cazul in care doriti sa va extindeti obiectul de activitate, prin declaratia model 3, veti autoriza alte caenuri, incluse in actul constitutiv .
Banii care formeaza capitalul social pot fi folositi pt.plata salariilor(daca este cazul) in primele luni, cand resursele sunt limitate, sau diverse bunuri necesare activitatii , cu valoare care va scadea imediat dupa achizitie, ex: calculatoare, autovehicule, papetarie si produse de birotica.
Buna ziua.

Un lucru nu am inteles: de exemplu stabilesc capitalul social de 1000 lei, iar dupa ce platesc 2 facturi de cate 500 lei fiecare, mai trebuie sa platesc inca o factura de 300 lei. Nemaiavand bani in cont, trebuie sa maresc capitalul social? sau cum o pot plati?

Intreb ca sa stiu cat sa stabilesc capitalul social.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
majorare capital sau aport asociat daca sunt bani. daca nu credit, etc...orice varianta de finantare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen meditatii corinadascalul corinadascalul Buna ziua! Eu si sotul meu am infiintat un SRL pt servicii IT, birotica si papetarie. Eu sunt profesoara si as vrea sa intru in legalitate cu meditatiile, dar ... (vezi toată discuția)
Neclaritati infiintare srl_d ginaro ginaro Buna seara, Am inceput demersurile pentru infiintarea unui SRL-D si am cateva nelamuriri: 1. Din momentul infiintarii/inregistrarii la Registrul ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)