avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, 0 (zero) alcoolemie la IML. Există ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, 0 (zero) alcoolemie la IML. Există o procedură simplificată de recuperare a permisului în astfel de cazuri?

Buna ziua,
La etilotest a iesit o alcoolemie de 0.04 (14 aprilie), iar rezultatul analizei de sange la IML (finalizat astazi - 7 mai) a iesit 0 - ceea ce era si de asteptat.
Problema: Nu am depus contestatie (pt ca am inteles de la agentul costatator - care a inteles situatia (nu aveam alcool in sange) ca exista o procedura simplificata de recuperare a permisului, dupa ce vin analizele.
Alte detalii:
- pe procesul verbal nu este stipulata perioada de retinere (doar ca se retine)
- nu s-au dat puncte sau amenda (este de avertisment)

Agentul este in concediu 2 zile dar colegii lui mi-au dat se inteles ca voi ramane fara permis daca nu am depus contestatie, in ciuda nevinovatiei mele. Mai exista vre-o cale de a scapa din aceasta incurcatura?

Nota: echipajul a avut un comportament exemplar.

O zi frumoasa,
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Educativ , utilizator 15:41, 7 Mai 2018
Trebuia sa depuneti plangere impotriva PV.
Multumesc pentru raspuns!
Am aflat acest lucru, din aceasta cauza ma interesam daca mai existe vreo sansa de recuperare a permisului si am subliniat ca pe PV nu scrie durata de suspendare.
Dupa ce am studiat putin legea am observat ca lipsa amenzii m-a inclus la:
Fără amendă – art. 103 alin. (1) lit. c) din O.U.G. nr. 195/2002: dacă nu se aplică nicio sancțiune penală, din anumite considerente procedurale, iar regula de circulație încălcată ar atrage suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

În această situație, suspendarea poate fi aplicată în termen de maximum 18 luni de la data accidentului – a se vedea art. 13 alin. (2)-(3) din O.G. nr. 2/2001.


fapt ce i-ar permite agentului un nou proces verbal pe care l-as putea contesta? Ar fi posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Aloolemie 0.04 RobertNicolae70 RobertNicolae70 In urma cu 2 seri am suflat in etilotest iar acesta a indicat o valoare de 0.04 iar agentul mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile si am cerut sa fac ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept alex1422 alex1422 Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept. Mai pe scurt, am fost testat cu aparatul etilotest si a iesit 0.04 , si am mers la sange , acuma trebuie ... (vezi toată discuția)