avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum returnez contravaloarea bonurilor de masa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum returnez contravaloarea bonurilor de masa?

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: am 2 locuri de munca - unul cu norma intreaga, unde am functia de baza, si altul cu jumatate de norma. De la ambii angajatori am primit bonuri de masa, fara sa stiu ca e ilegal. Contabilii ambelor firme sunt derutati si nu stiu ce solutii sa aplice. Cum procedez eu ca angajat? Cum restitui contravaloarea bonurilor de masa in asa fel incat niciunul dintre angajatori si nici eu sa nu avem probleme legale. In plus, mentionez ca sunt insarcinata si urmeaza sa intru in concediu post-natal si nu vreau sa am probleme in obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 8 Mai 2018
Veti returna numai la angajatorul unde nu aveti functia de baza.
Trebuia sa precizez, de asemenea, si faptul ca situatia cu bonurile de masa din ambele parti dureaza de vreo 6 luni. Trebuie sa depun eu vreo declaratie rectificativa pentru bonurile pe care nu am de unde sa le mai returnez fizic? Angajatorul cum isi recupereaza banii? Ii pot plati contravaloarea in numerar, se retine din salariu?
In speta, consider ca se poate returna c/v acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa de la 2 locuri de munca. armaghedon_now armaghedon_now Am 2 locuri de munca iar unul dintre angajatori mi-a motivat ca nu-mi da bonurile de masa deoarece primesc de la celalat loc de munca. Are dreptate? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat în 2 locuri , prima data aveam funcția ... Allexander97 Allexander97 Buna ziua, Sunt angajat în 2 locuri , prima data aveam funcția de baza la firma \"A\" și primeam bonuri și deducere personala, ulterior m-am mutat la ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa ContSters83715 ContSters83715 am contract individual de munca ca traducator si interpret. cine are dreptul la bonuri de masa? cine hotaraste asta? daca seful a refuzat sa mi le dea, are ... (vezi toată discuția)