avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de un sfat

Socrul meu a decedat in urma lui a ramas sotia si doi copii sotul meu si cumnatul un om in care nu poti avea incredere.Soacra nea sfatuit sai cumparam loc de casa cumnatului si el sa cedeze partea lui sotului,dar stiu ca mostenrea poate fii atacata.Ce ma sfatuiti sa fac?Daca fac contract de vanzare cumparare de la soacra si cumnat cu clauza de intretinere pentru soacra ea se poate razgandi dupa,cumnatul mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:25, 30 Octombrie 2009
Sunteti siguri ca daca ii cumparati un loc de casa cumnatului, el va renunta la partea lui din mostenire de la tatal sau? Lucrurile stau in felul urmator: de la socrul dvs., sotia (soacra) mosteneste 1/4, iar 3/4 cei doi copii, adica sotul dvs si cumnatul. Nu ati fost foarte explicita in ceea ce priveste contractul de vanzare cumparare de la soacra si cumnat, cu clauza de intretinere....
~ Conținut șters la cerere ~
Primordial ar fi sa mergeti la notar , pt dezbaterea succesiunii.Apoi va intelegeti cu cumnatul, si poate faceti un partaj voluntar.
Atata vreme cat exista suspiciuni pe situatia expusa, ar trebui sa explicati exact ceea ce doriti sa obtineti!
initial trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul dvs .
apoi, daca exista intelegere intre erezi se poate face partaj voluntar la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)