Buna seara
Bunicul meu a murit in luna aprilie,acum un an mi-a facut testament pentru casa si pamantul din jurul ei,vreau sa stiu daca mai trebuie sa fac ceva...declaratie la notar,succesiune,tinand cont ca bunicul are doi baieti...unchiul/care este in Germania/ si tatal meu,ei neavand nici o pretentie la mostenire,eu ingrijind buniciisi suportand cheltuielile de inmormantare...bunica fiind decedata si ea.Daca trebuie sa mai urmez ceva pasi juridici,m-ar interesa sa ma sfatuiti cum pot sa fac cheltuieli mai mici
Va multumesc
Buna seara,
Daca cei doi mostenitori legali (unchiul si tatal) sunt deacord cu cele din testament atunci toti trei mergeti la notar si dezbateti succesiunea asupra TUTUROR bunurilor bunicului in lotul dumneavastra intrand bunurile din testament.
Daca nu sunt deacord cu cele din testament mergeti in instanta.
Asupra costurilor e greu de apreciat atata timp cat nu avem alte date.
Buna ziua
Va multumesc mult pentru raspunsuri,cei doi fii nu au nici o pretentie,insa pentru a ajunge la notar este o problema...tata fiind in tara,va merge sa declare ca nu are nici o pretentie,insa unchiul,care nici el nu are nici o pretentie,este in Germania si nu poate veni sa declare...exista alte mijloace pentru a solutiona problema?
Tinand cont ca si el vrea sa declare in favoare mea
Va multumesc!
Mostenire
laura_copaci
Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)