avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea cand exista un testament autentificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea cand exista un testament autentificat

Buna ziua. Bunica cand traia a facut testament la notar tatalui meu lasandu-i tot deoarece unchiul a uitat ca are mama. Bunica l-a intrebat pe unchiul meu ce pretentii are la mostenire. Acesta a spus ca nu i trebuie nimic ca tata a ingrijit o si o îngrijeste pana la moarte. La 4 ani de la deces a atacat testamentul pe motivul incalcarii rezervei succesorale. Precizez eu am fost martor cand bunica l a intrebat ce pretentii are. Cât a trait bunica doar tata a avut grija de ea , el s-a ocupat de cheltuieli de inmormantare si pomeni. La medierea intentata de unchiul meu tata fost de acord sa ii cedeze un teren dar acesta a refuzat. In instanta ii va oferii acelasi teren.Ce sanse are tata sa fie lasat in pace. Cat ii revine unchiului meu dintr un teren de 17 ari si o casa cu o curte de 12 metri latime? Terenul de 17 ari este cel pe care tata a vrut sa il cedeze. Eu pot fi martor in proces?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crina ion , utilizator 22:53, 26 Mai 2018
Buna ziua,
Testamentul presupune ca bunica l-a gratificat pe tatal dumneavoastra doar cu cotitatea disponibila.
Unchiului i-a ramas de primit, daca sunt doar ei 2 mostenitori, 1/4 din intreaga masa succesorala.
Legal unchiul avea dreptate cand a vorbit de rezerva succesorala.
Dupa ramanerea definitiva a sentintei unchiul nu va mai putea solicita NIMIC.
Daca unchiul nu este deacord cu ce-i oferiti se va face o expertiza si expertul va stabili care este patrimea ce se cuvine unchiului ca valoare si, in functie de cele solicitate de ambii, si ca amplasament.
Angajati-va avocat in cauza care sa va ajute avand in vedere ca am constatat ca nu aveti cunostinte de drept.
Inca ceva, de ce nu ati dezbatut succesiunea dupa depasirea termenului legal si sa fi ridicat exceptia neacceptarii in termen de catre unchi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna seara. Va multumesc frumos pt promptitudine si explicatii, insa nu inteleg ultima parte, cea cu succesiunea dezbatuta dupa termen si neacceptarea....daca se poate sa fiti mai explicit , va rog frumos. Aveti dreptate nu cunosc dreptul..este primul proces din viata noastra ,sper sa fie ultimul si foarte scurt. O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in acest caz. CornelCornel CornelCornel Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat ... (vezi toată discuția)