Buna seara, acum trei zile am fost prins alaturi de un prieten de-al meu in timp ce el rula o tigare cu iarba de catre doi politistii de circa. In aproximativ cinci minute au mai aparut doua masini cu inca patru politisti.
.Am fost dusi la circa unde ne-au pus sa dam declaratii, am declarat ca am iesit la o plimbare si am fost abordati de o tipa care ne-a intrebat daca vrem sa cumparam niste iarba. Mentionez ca in afara de ce avea el pe hartie gata sa ruleze si eu si el mai detineam fiecare aproximativ 0.7 grame in buzunar. Am declarat ca iarba este pentru consum propriu. La circa politistii mie cel putin mi sau parut prea prietenosi ca sa fie adevarat, un jandarm ne-a marturisit ca si el fumeaza toti radeau si glumeau ca si cum am fi fost acolo cu alta ocazie. Totul a fost relativ ok pentru mine cel putin pana sa ne puna sa facem poze in timp ce aratam cu degetul inspre probe. Toti ne linisteau ca pentru asa ceva nu patim nimic doar ca o sa luam amenda. Mentionez ca in cazul ambilor este a doua abatare si la prima nu am fost pusi decat sa platim cheltuieli de judecata. Insa la primele abateri in ambele cazuri era vorba doar despre o tigare rulata, deci mai putin si in cazul ambilor am fost prins singuri.
Avand in vedere cantitatea ceva mai mare si faptul ca este a doua abatere se poate ajunge la mai mult decat o amenda penala ?
Cam cat ar fi amenda penala ?
Care ar fi sansele ca eu sa nimeresc acelasi procuror de caz si de data asta avand in vedere ca prima abatere a fost acum aproape trei ani? Multumesc!
Este bine sa aveti avocat ca sa va studieze dosarul penal si sa se gândească cum sa va apere în concret.
În ziua de astazi nu este deloc bine sa fiti la ă două abatere pe asa ceva...
Polițiștii nu au nicio treaba cu dosarul penal si e normal sa nu ii intereseze.
Rolul lor era sa va prindă.
Mai departe se va ocupa procurorul.
Nici nu avea rost sa va sperie din moment ce veti ajunge la procuror...
Probabil in trecut ati primit o solutie de renuntare la up.
Procurorul o sa vada ca perseverati in activitatea infractionala si putin probabil sa mai fie indulgent cu dvs, posibil sa va trimita in judecata.
Dupa de va dispune inceperea up in personam, o sa dispuna evaluarea dvs de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Asigurati-va apararea.
Posesie marijuana
Hp5s
Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)
Puscarie/amenda/nimic?
gedac
Acum vreo 2-3 luni am fost chemat de niste prieteni intr-un club din Bucuresti, am zis sa ma duc si fix inainte de a ajunge cu 5 minute m-au sunat prietenii ... (vezi toată discuția)