avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț fără partaj. Ce drepturi are actuala soție ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț fără partaj. Ce drepturi are actuala soție a tatălui asupra apartamentului nostru?

Buna ziua părinții mei sunt divorțați de 23 de ani și între timp tatăl sa căsătorit cu acte, după 20 de ani soția la gonit de acasă și sa mutat la noi.. Aș vrea să știu dacă după moartea lui soția actuala are vreun drept asupra locuinței noastre..Mentionez că nu a divorțat .. Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 08:24, 11 Mai 2018
Ce inseamna locuinta noastra? Daca tatal are si el o cota parte din aceasta locuinta, da, sotia va avea dreptul sa mosteneasca o parte din aceasta cota daca la data decesului va fi in continuare casatorita cu tatal. Daca tatal nu are o cota parte din dreptul de proprietate asupra locuintei atunci sotia sa nu poate emite nici un fel de pretentii. Ea poate mosteni doar bunurile aflate in proprietatea tatalui.
Apartamentul în care locuim este cumpărat în timpul căsnicie cu mama..El nu vrea să divorteze și locuiește la noi de 5 ani..Nici nu stim faca mai tine legatura cu soția. Multumesc
Atunci, jumatatea tatalui din apartament impreuna cu orice bunuri se vor afla in proprietatea sa la data decesului, va fi mostenita de sotia acestuia (1/4) si de copiii acestuia (3/4)
Chiar daca noi copii împreună cu mama am renovat tot apartamentul și mobila tot cumpărată de noi..Mobila cea veche era plină de mucegai să vă zic și de pereti cu mucegaiul până la jumatate inclusiv tavanele.
Tatal poate face partaj cu mama d-voastra si acolo renunta la tot in favoarea mamei . Ca sa nu ramana pe drumuri ,poate cere drept de uzul fruct viager .

Alte discuții în legătură

Tatăl meu vrea să înfieze copilul actualei soții. care vor fi cotele de moștenire dacă face acest lucru? CocăT CocăT Buna seara! Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)