Sotul meu e cel mai mic dintre frati,are vreun avantaj?
Daca fac act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru soacra,ea se poate ataca contractul cedandui cumnatului partea ei?
Nu sunt sigura ca daca ii cumpar cumnatului loc de Casa semneaza in favoarea sotului,Dar in cazul in care accepta eu trebuie sa dovedesc cu ceva ca iam achitat partea lui de mostenire?
punctul meu de vedere: - Nu, nu are nici un avantaj faptul ca este cel mai mic9 ca si varsta) dintre frati.
Act de vanzare cumparare - cu clauza de intretinere? Da. Oricum pentru a nu se considera donatie mascata ( donatie care se aduce la masa succesorala, odata cu deschiderea succesiune ca urmare a decesului soacrei-mame) trebuie sa semneze si ceilalti copii ca sunt de acord cu vanzarea-cumpararea catre unul dintre copii. Odata cu acordul caeste de acord cu vanzarea/cumpararea de fratele mai mic a casei poate sa semneze ca a primit si o suma de x lei ce reprezinta ( si spuneti acolo ce reprezinta suma)
Actul pe care doriti sa il incheiati, poate fi atacat, in timpul vietii de catre soacra dvs., invocand, de exemplu, neindeplinirea obligatiei de intretinere iar dupa decesul acesteia de catre cumnatul dvs.
Faptul ca acesta semneaza ca este de acord cu incheierea actului, nu inseamna ca ulterior nu poate solicita reductiunea acestui act, solicitandu-si dreptul sau legal de mostenitor, de exemplu...chiar daca incheiati o conventie "ca ii cumparati acestuia un loc de casa".
Succesiune
ang671
buna ziua,
problema este urmatoarea:apartamentul in care locuiesc este trecut pe numele cumnatului cu uzufruct la soacra mea.socrul a murit acum un an.trebuie ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)