avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot concedia un angajat care vine mereu mahmur la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot concedia un angajat care vine mereu mahmur la muncă, având în vedere că nu mă pot folosi de el mai deloc?

Buna ziua,

Am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Cum sa procedez in cazul unui angajat.
Am un angajat caruia ii place foarte mult bautura , si o consuma in afara programului de munca non stop.Insa la munca cand vine este ori mahmur ori nu este apt de munca pe acea zi, ii tremura foarte mult mainile in conditiile in care este angajat ca si electrician.
Cum as putea sa il concediez avand in vedere ca nu ma pot folosi de acel om mai deloc (mentinez ca la munca nu bea) si avand in vedere ca as vrea sa angajez altul in locul lui mai bun (pe care l-am si gasit dar nu l-am angajat inca)
Vreau sa stiu cum il pot concedia sau ce sa fac in situatia asta. Alt loc de munca nu am sa ii ofer.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 11:36, 10 Mai 2018
In puteti concedia disciplinar ... aveti mentionat in codul Muncii , neprezentarea la locul de munca sub influenta bauturilor alcoolice constituie abatere disciplinara ?
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Disciplinar pentru ce? Angajatul in afara programului consuma bauturi alcoolice insa la program va dati seama ca e mahmur .... bautul continuu la un moment dat afecteaza capacitatea de lucru si atunci la munca va dati seama ca e nu e apt. Disciplinar nu cred ca am cum , el vine la programul care il are, face treaba cat poate dar nu in totalitate, nu are nici o abatere disciplinara si nici nu a facut alte lucruri nelalocul lor sau contra Regulamentului intern. Deci?
Codul Muncii
art.39
...
(2) Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
....

Se incadreaza ?
Cand vedeti ca e mahmur mergeti cu el la analize. Nu vrea? Aplicati codul muncii. Se gaseste sange in alcool? Se aplica codul muncii. Sau dati in fiecare zi plan de munca. Nu se respecta - atentionare, avertizare apoi concediere - acestia sunt pasii legali. Ar fi bine sa consultati un inspector de munca - resurse umane.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
GermanAlex, utilizator
Atentionarea nu este sanctiune disciplinara, iar angajatorul nu trebuie sa respecte ordinea sanctiunilor stabilita prin art. 248 C. muncii, ceea ce inseamna ca se poate aplica sanctiunea concedierii disciplinare, chiar daca salariatul este la prima abatere, in raport cu fapta săvârşită, urmările produse şi vinovăţia făptuitorului.

Alte discuții în legătură

Prevedere din regulamentul intern roberto27 roberto27 Buna ziua, Vi se pare legala urmatoarea formulare din Regulamentul Intern al unei societati :\"Este interzis consumul de alcool [b]inainte[/b] si in timpul ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara pentru alcool ..???!!! nemira nemira Va roggg ..ajutati-ma cu un raspuns / solutie ... Cazul e urmatorul Intr-un SRL (fara departament de resurse umane) , un angajat e surprins sub influenta ... (vezi toată discuția)
Itm indisciplinar anairam_unid anairam_unid care este procedura de inchidere carte de munca indisciplinar? (vezi toată discuția)