avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori

Am 3 copii.Unul dintre ei când a implinit 18 ani a parasit familia fara nici o explicatie. de atunci nu am mai stiut nimic de el .nu a mai vb . cu noi , nu avem nici o adresa nimic.De aceea nu vrem sa -i lasam nimic mostenire . cumputem sa -l scoatem chiar si de pe numele nostru sa nu mai aiba acces niciodata la nimic dupa moartea noastra ?Putem sa ne facem un testament ? in care sa i trecem doar pe cei doi copii ramasi?multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:15, 8 Mai 2018
Nu, nu puteti.
Copiii sunt mostenitori rezervatari. Legea le acorda dreptul la rezerva succesorala, adica o cota din mostenire pe care dvs nu i-o puteti incalca prin donatii sau testamente.
In calitate de mostenitor rezervatar, va putea solicita reductiunea actului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire: parintele poate face testament in favoarea altei persoane decat copilul sau poate vinde ceea ce are? cristel52 cristel52 Un parinte are dreptul de a-si dezmostenii copiii, lasand un testament unei alte persoane, fie ea nepot sau stranepot ? Cat traiste parintel are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepot . eu și soția , dorim să lăsăm moștenire prin testament, ... Tache8 Tache8 Eu și soția , dorim să lăsăm moștenire prin testament, apartamentul nostru , unei nepoate. Avem doi copii și trei nepoți. Nepoata este de la unul ... (vezi toată discuția)
Mostenire jlo jlo Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea: daca bunica sotului meu face un testament in care -i lasa stranepoatei(minora) ei(copilul nostru) un apartament ... (vezi toată discuția)