Buna seara,
Lucrez in cadrul unei primarii si intampinam urmatoarea problema :
La inceputul anului 2009, am incheiat un Contract de inchiriere pentru un spatiu apartinand domeniului public. Spatiul a fost inchiriat cu destinatia de spatiu comercial. Chiriasul nu si-a platit chiria stabilita prin contract iar acum d-nii consilieri ar dori sa gasim o modalitate de micsorare a acesteia pe toata perioada anului 2009, considerand ca decat sa nu realizam nici un venit pe spatiul respectiv, este mai bine sa incasam mai putin, dar sigur. Nici nu se pune problema actionarii in instanta a chiriasului, pentru ca este singurul interesat de spatiul respectiv si nu vrem sa-l pierdem.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat privind gasirea unei modalitati legale de revenire asupra chiriei stabilite prin contract, as ramane foarte indatorata. Multumesc anticipat.
La o astfel de solutie, cu act aditional la contractul initial de inchiriere, m-am gandit si eu, dar avand in vedere ca acesta s-ar referi la o perioada trecuta deja, credeti ca ar putea avea o HCL , efecte retroactive ? Poate stiti sa-mi indicati un temei legal prin care autoritatea ar putea modifica aceasta chirie, retroactiv. Multumesc.
Exista posibilitatea si de competenta factorilor responsabili,la momentul cand s-a constat imposibilitatea faptica a platii valorii chiriei ,sa se intocmeasca formalitatile oficiale prin care sa se consemneze situatia ,cu propunerea catre detinatoarea spatiuui,de ajustarea valorii chiriei .Daca exista posibilitatea refacerii documentatiei la data imposibilitatii platii valorii chiriei ,exista posibilitatea practica ca factorii responsabili in cadrul consiliului local,sa dispuna hotarea de modificarea valorii chiriei de la data consemnarii situatiei
Succes