avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CONTRACT DE INCHIRIERE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CONTRACT DE INCHIRIERE

Buna seara,
Lucrez in cadrul unei primarii si intampinam urmatoarea problema :
La inceputul anului 2009, am incheiat un Contract de inchiriere pentru un spatiu apartinand domeniului public. Spatiul a fost inchiriat cu destinatia de spatiu comercial. Chiriasul nu si-a platit chiria stabilita prin contract iar acum d-nii consilieri ar dori sa gasim o modalitate de micsorare a acesteia pe toata perioada anului 2009, considerand ca decat sa nu realizam nici un venit pe spatiul respectiv, este mai bine sa incasam mai putin, dar sigur. Nici nu se pune problema actionarii in instanta a chiriasului, pentru ca este singurul interesat de spatiul respectiv si nu vrem sa-l pierdem.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat privind gasirea unei modalitati legale de revenire asupra chiriei stabilite prin contract, as ramane foarte indatorata. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:25, 29 Octombrie 2009
Decizie a autoritatii detinatoare a respectivului spatiu ,urmata de incheiere act aditional la contractul initial de inchiriere
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
La o astfel de solutie, cu act aditional la contractul initial de inchiriere, m-am gandit si eu, dar avand in vedere ca acesta s-ar referi la o perioada trecuta deja, credeti ca ar putea avea o HCL , efecte retroactive ? Poate stiti sa-mi indicati un temei legal prin care autoritatea ar putea modifica aceasta chirie, retroactiv. Multumesc.
Exista posibilitatea si de competenta factorilor responsabili,la momentul cand s-a constat imposibilitatea faptica a platii valorii chiriei ,sa se intocmeasca formalitatile oficiale prin care sa se consemneze situatia ,cu propunerea catre detinatoarea spatiuui,de ajustarea valorii chiriei .Daca exista posibilitatea refacerii documentatiei la data imposibilitatii platii valorii chiriei ,exista posibilitatea practica ca factorii responsabili in cadrul consiliului local,sa dispuna hotarea de modificarea valorii chiriei de la data consemnarii situatiei
Succes
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza cesiune contract inchiriere spatiu comercial Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema: Ca SRL prin reprezentant am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pentru inchirierea unui spatiu comun (o parte din holul de de acces al blocului) este nevoie de votul majoritatii ... (vezi toată discuția)