avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME CU CADASTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME CU CADASTRU

EU AM UN TEREN DE 50 DE HA CARE ESTE IMPARTIT IN 17 PARCELE SI O PADURE DE 100 DE HA CARE ESTE IMPARTITA IN 17 PARCELE, AM VORBIT CU O DOAMNA CARE SE OCUPA CU CADASTRUL ,SI MI-A ZIS CA SA PLATESC 650 DE LEI PENTRU FIECARE PARCELA, DECI TREBUIE SA PLATESC 22100 DE LEI. ( 34 PARCELE X 650 DE LEI/PARCELA = 22100 LEI . ADICA DACA UNUL ARE 2 HA DE TEREN IMPARTIT IN 4 PARCELE AJUNGE SA PLATEASCA DE 4 ORI MAI MULT DECAT UNUL CARE ARE UN TEREN DE 50 DE HA AFLAT INTR-O SINGURA PARCELA,. DVS CE PARERE AVETI ? CE LEGE ABERANTA ESTE ASTA? DVS CE PARERE AVETI. ( IMI CER SCUZE CA AM SCRIS CU LITERE MARI, DAR NU IMI MERGE BINE CAPS LOCK ) EU DACA AVEAM TERENUL DE 50 DE HA INTR-O PARCELA SI TERENUL DE 100 DE HA IN ALTA PARCELA PLATEAM 1300 DE LEI, ASA DACA SUNT 34 DE PARCELE NU INTELEG DE CE TREBUIE SA PLATESC O SUMA FOARTE MARE DE 22100 DE LEI.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
LISONELTA300, utilizator
conform Ordinului MAI nr. 39/2009 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prima inregistrare a imobilelor (receptie si infiintare carte funciara) este 120 lei/imobil (/nr cadastral/parcela). Restul pana la 650 lei este onorariul pe care vi-l cere cadastristul.
Pentru a reduce costurile cu intabularea, daca parcelele sunt alipite, puteti incerca (cu o declaratie autentica prin care va exprimati acordul in acest sens) sa intabulati intreaga suprafata ca un singur corp de proprietate cu un singur numar cadastral.
Pentru a reduce costurile cu onorariul expertului cadstral ... apelati la un altul.
Nu mai inteleg nimic, adica ce sa fac ca sa ma coste putin ? Dar parcelele nu se afla toate alipite, unele sunt alipite, altele nu. Pot trece toate parcelele sub un singur numar cadastral si atunci ma costa 650 de lei ? ( chiar daca unele parcele sunt alipite si altele nu ) ? Adica daca vreau sa fac cadastrul pentru 50 de ha de teren arabil si 100 de ha de padure sa ma coste 1300 de lei. Se poate faca asta. Am vazut ca multi cadastristi sunt smecheri , ca sa nu folosesc un cuvant mai dur si când au vazut ca am 150 de ha ( 50 de teren arabil si 150 de ha) s-au gandit sa ma pacaleasca ( or fi zis in sinea lor, hai sa-l pacalim ca este este bogat, da-l dracu, asa s-o fi gandit eu, iar eu vai de capul meu cum imi duc zilele).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
LISONELTA300, utilizator
Pentru fiecare imobil care se intabuleaza, tariful de carte funciara este de 120 lei, restul este onorariul cerut de expertul cadstral, pe care il puteti negocia.
Puteti incerca sa solicitati intabularea parcelelor alipite ca un singur corp de proprietate = o singura taxa de intabulare. Nu a tuturor parcelelor ci a celor care sunt alipite.
Adica, daca nu negociati onorariul cadastristului si acceptati sa platiti 650 lei, veti plati 650 lei pentru fiecare grup de parcele alipite.
Eu nu mai inteleg nimic, când imi spuneti ca se poate face un singur cadastru pe toate parcelele , când imi spuneti ca se plateste o suma de bani pentru fiecare parcela . ( adica cadastru diferit pentru fiecare parcela).Eu nu mai inteleg nimic,. Va rog sa binevoiti sa-mi explicati mai pe larg , ca sa inteleg mai bine.
Nu stiti sa explicati cum trebuie. Am 34 de parcele. Platesc 650 de lei pentru fiecare parcela sau platesc 650 de lei pentru toate parcelele. Ca nu inteleg de ce sa fac 34 de cadastre, asta mi se pare o imbecilitate.

Alte discuții în legătură

Vinzare teren agricol bonitza bonitza Buna ziua, Am un teren agricol de 0.5 Ha - pasune. Am fost contactata de o persoana fizica ca vrea sa cumpere acest teren. Acesta a cumparat mai multe parcele ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ,pasune astronsrl astronsrl Buna ziua, Doresc sa cumpar 10 ha de pasune .Problema este ca exista cam 20 proprietari si nu sunt dispusi sa plateasca pentru a intocmi acte. Doresc sa ... (vezi toată discuția)