avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Construcție pe teren in indiviziune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Construcție pe teren in indiviziune

Am nevoie de un sfat in următoarea problema:
Exista o curte interioară in suprafața de aproximativ 400m având 4 proprietari in indiviziune.
Unul dintre proprietari construiește un bloc pe aproximativ jumătate din curte fără a avea acordul celorlalți .Imparte proprietatea sa in 3 ,adică vinde părți ale clădirii către o ruda a sa și către firma sa și singur își da acordul majorității asupra începerii construcției și in baza acestui acord obține (cu siguranța nu legal) autorizația de construcție .Din ce știu in astfel de decizii asupra bunurilor comune este necesar acordul tuturor proprietarilor...sub ce forma a putut obține autorizația de construcție când nu a primit acordul niciunui alt proprietar Ba mai mult ,cu unul dintre proprietari se afla in litigiu de câțiva ani asupra dreptului de folosință a Curții.Constructia este deja finalizată și Recepția făcută .Exista vreun cadru legal care sa permită acest lucru?Precizez ca autoritățile au fost sesizate din momentul începerii lucrărilor și răspunsul lor a fost ca este in curs de autorizare:)))Ma interesează și ce portița legală se putea găsi in acest caz Pt a primii autorizația

Alte discuții în legătură

Interdictie de a construi marfan marfan Buna ziua, Am o ruda care s-a apucat sa traga apa si sa faca toate pregatirile pe un teren pe care suntem mai multi mostenitori. Avem certificatele, terenul ... (vezi toată discuția)
Granituire AlinaMitea AlinaMitea O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii. Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism bogdan1958 bogdan1958 Buna ziua, Doresc si eu sa aflu informatii privitor la urmatoarea situatie : 1. Locuiesc intr-o casa ce are un pod f. frumos dar inaccesibil (nu a fost luat ... (vezi toată discuția)