avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

buna ziua. as vrea va rog sa ma lamuriti intr-o speta. de pe urma parintilor a ramas apartamentul in care locuiesc de cand m-am nascut. am trei frati mai mari dintre care doi sunt plecati din tara , unul de peste 25 ani iar celalalt de peste 15 ani. intelegerea frateasca dintre noi a fost ca eu fiind cel mai mic dintre ei sa raman sa locuiesc impreuna cu parintii sa ii ingrijesc si sa ii inmormantez la momentul cand va fii sa fie si dupa moartea lor ei imi vor lasa apartamentul mie. mama a murit in 1998 iar tata anul trecut in 2017. in anul 2015 tatal meu a hotarat sa imi lase prin testament partea lui . intrebarea mea este daca avand in vedere faptul ca de peste 20 ani eu am avut singur grija de ei si de apartament, precum si faptul ca tatal meu mi-a lasat testament pe partea lui, pot folosi uzucapiunea pentru partea lui mama? mentionez ca apartamentul l-am imbunatatit pe banii mei , toate cheltuielile legate de impozite etc le-am suportat eu, inmormantarile le-am suportat eu, iar acum cand a venit momentul sa imi cedeze partea lor sau sucit. voiam sa stiu daca pot beneficia de uzucaupiune avand in vedere faptul ca de peste 20 ani nu au contribuit cu nimic la intretinerea apartamentului si faptul ca tata mi-a lasat testament pentru partea lui. succesiunea dupa moartea parintilor inca nu este facuta. va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
marian74tm, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian74tm , utilizator 11:03, 11 Mai 2018
Nu puteti uzucapa, pentru ca nu ati stapanit singur apartamentul cat au fost parintii in viata.
Chiar daca ati facut cheltuielile pe care le-ati enumerat mai sus, dupa mama veti mosteni in cote egale cu ceilalti frati. Dupa tata veti avea o cota mai mare decat ceilalti frati, avand in vedere testamentul. Puteti sa le cereti contravaloarea unei cote din imbunatatirile aduse apartamentului - situatia este, totusi, discutabila, intrucat dvs ati beneficiat in mod direct de imbunatatiri si ei nu.
Va multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme. buna seara, tatal meu a decedat de zece ... atinas atinas Succesiune cu probleme. Buna seara, Tatal meu a decedat de zece ani si la succesiune trebuia dezbatuta urmatoarea masa succesorala; un apartament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am venit din străinătate să locuiesc cu mama mea ... Noelya Noelya Buna ziua . Am venit din străinătate să locuiesc cu mama mea la domiciliul părintesc pentru a avea grija de dânsa , acum 8 ani . Acum are 87 de ani . Mai ... (vezi toată discuția)