avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CIC

Buna ziua,
am rugamintea sa-mi spuneti daca o angajata revenita din concediul de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului are dreptul la un program de 6 ore fara a-i fi afectat venitul pana in momentul in care copilul implineste 2 ani.
Conform OUG nr. 96/2003, art. 17, paragraful (2) acest lucru este posibil pentru cazul in care copilul nu a implinit inca 1 an iar mama alapteaza.

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 9 Mai 2018
Are dreptul la un program de 6 ore fara a-i fi afectat venitul pana in momentul in care copilul implineste 2 ani, numai daca asa ceva este prevazut in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus mira-j mira-j Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)
Reducere program de munca (pentru mame) maruis maruis O angajata care se afla in concediu pentru cresterea copilului si a optat pentru concediu de maternitate pana la implinirea varstei de un an a copilului, ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)