Buna seara,am rugamintea sa imi spuneti ce carte a-ti recomanda unui jurist stagiar pt a-l ajuta in activitatea lui,,,ghidul juristului,,este suficient,ar ajuta?
Orice site..orice informatie este de un real folos...
Multumesc
Cu stima si consideratie!
nu cred ca exista retete pentru pregatire sau o singura carte.
Din cate stiu ghidul juristului este fie o culegere de legi fie o culegere de legi si jurisprudenta, eventual cu legislatie comentata. Nu cred ca raspunde nevoilor unui incepator.
Recomandarea mea este de a documenta cat mai temeinic fiecare dintre spetele pe care le veti intalni, consultand legislatia, practica si doctrina de fiecare data.
Ar fi interesant sa alegeti un segment al dreptului pentru a va pregati, nu cred ca este posibil sa te prezinti de nota 10 audiind la 6 dimineata un arestat, la ora 10 avand un partaj, la 12 o revizuire, la 17 o negociere comerciala si la 22 alti arestati.
Daca vreti totusi sa cititi si sa memorati ceva, incercati codurile de procedura. (cred ca le puteti insa retine si pe parcursul practicii)
Pe langa ceea ce au mentionat colegii, incercati sa va procurati ,daca va este la indemana , si ,,contractele mileniului III". In aceasta enciclopedie veti intalni majoritatea contractelor civile si comerciale . Cred ca v-ar ajuta mult.
Asa cred si eu ca cel mai bine este sa citesti cu atentie textul de lege,dar ce te faci cand esti un biet absolvent,fara indrumator,pierdut in spatiu si nu ai idee unde se incadreaza eventuala speta....vai de practica facauta in timpul facultatii....cand toti te trimiteau de colo-colo,pt ca-i deranjai..ce sa iti mai arate cum se intocmeste o actiune....care este procedura unei somatii de plata..s.a.m.d...
oricum multumesc pt indrumari!