avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Indrumare - carti recomandabile unui jurist stagiar
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Indrumare - carti recomandabile unui jurist stagiar

Buna seara,am rugamintea sa imi spuneti ce carte a-ti recomanda unui jurist stagiar pt a-l ajuta in activitatea lui,,,ghidul juristului,,este suficient,ar ajuta?
Orice site..orice informatie este de un real folos...
Multumesc
Cu stima si consideratie!
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 20:50, 29 Octombrie 2009
Carti ce tin de doctrina si practica judiciara:)
Succes.
Buna seara,

nu cred ca exista retete pentru pregatire sau o singura carte.

Din cate stiu ghidul juristului este fie o culegere de legi fie o culegere de legi si jurisprudenta, eventual cu legislatie comentata. Nu cred ca raspunde nevoilor unui incepator.

Recomandarea mea este de a documenta cat mai temeinic fiecare dintre spetele pe care le veti intalni, consultand legislatia, practica si doctrina de fiecare data.

Ar fi interesant sa alegeti un segment al dreptului pentru a va pregati, nu cred ca este posibil sa te prezinti de nota 10 audiind la 6 dimineata un arestat, la ora 10 avand un partaj, la 12 o revizuire, la 17 o negociere comerciala si la 22 alti arestati.

Daca vreti totusi sa cititi si sa memorati ceva, incercati codurile de procedura. (cred ca le puteti insa retine si pe parcursul practicii)

numai bine
Pe langa ceea ce au mentionat colegii, incercati sa va procurati ,daca va este la indemana , si ,,contractele mileniului III". In aceasta enciclopedie veti intalni majoritatea contractelor civile si comerciale . Cred ca v-ar ajuta mult.
Multumesc mult !
Asa cred si eu ca cel mai bine este sa citesti cu atentie textul de lege,dar ce te faci cand esti un biet absolvent,fara indrumator,pierdut in spatiu si nu ai idee unde se incadreaza eventuala speta....vai de practica facauta in timpul facultatii....cand toti te trimiteau de colo-colo,pt ca-i deranjai..ce sa iti mai arate cum se intocmeste o actiune....care este procedura unei somatii de plata..s.a.m.d...
oricum multumesc pt indrumari!

Alte discuții în legătură

Buna - meditatii pentru studentii la drept dumutaadrianred dumutaadrianred Stie cineva unde se fac anumite cursuri,meditatii,practica ,gratis ,pentru studentii la drept? In special in latura dreptului penal? Ceva proiecte,orice. Va ... (vezi toată discuția)
Proaspat angajat in functia de consilier juridic AnnaM AnnaM Buna ziua! Sunt absolventa 2009 si astazi am reusit sa ma angajez consilier juridic. Sunt incantata!=D> Problema este ca va trebui sa reprezint mai multe ... (vezi toată discuția)
Aspecte fiscale cesiune dr de autor monik monik buna!imi puteti spune va rog unde pot gasi mai multe informatii privind aspecte fiscale la cesiunea de drepturi de autor? in afara de manuale si codul fiscal ... (vezi toată discuția)