avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Buna - meditatii pentru studentii la drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Buna - meditatii pentru studentii la drept

Stie cineva unde se fac anumite cursuri,meditatii,practica ,gratis ,pentru studentii la drept? In special in latura dreptului penal? Ceva proiecte,orice. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:02, 10 Mai 2013
Cel mai util este sa studiati singur legea, doctrina si practica judiciara.
Nu am auzit sa se faca meditatii la drept.
Dreptul se bazeaza pe studiu individual si stiinta avocatului se transpune apoi in practica judiciara.
Va multumesc pentru raspuns, stiu ca trebuie studiat individual,asta si fac. Dar credeam ca sunt ceva organizatii care ajuta studentii care doresc cu adevarat sa profeseze si nu fac o facultate de drept doar pentru o diploma. Ceea ce ma intriga este faptul ca lucrez la un proiect ,foarte bun pentru tinerii studenti, din punctul meu de vedere. Acest proiect ajuta la dezvoltarea unei idei asupra viitorului ,dupa terminarea studiilor, cat si probe practice in rezolvarea unor spete, asta implicand studiu personal,dar ajuta si la exprimarea viitorilor apartori ai legii. Dar ceea ce este dureros,este faptul ca nu esti ajutat in Romania sa demarezi astfel de proiecte.
Parerea mea este ca daca vreti sa va pregatiti puteti incepe sa o faceti individual.
Invatati pe dinafara codul penal si codul de procedura penala (dar sa le si intelegeti...nu simpla toceala ) si studiati practica judiciara si doctrina.
Judecatorii se vor teme sa va contrazica cand vor intelege ca sunteti foarte bine pregatit profesional.

De aceea va sugeram ca studiul se face individual.

In general se poate discuta despre aspecte foarte complicate care le descoperiti gandind o aparare si gasind 3 variante posibile.
Se spune ca unde sunt 2 juristi exista 3 pareri.
Cand veti ajunge sa ganditi singur si sa descoperiti 3 pareri veti ajunge la concluzia ca pregatirea se poate face cel mai bine cum v-am recomandat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce foloseste un master in romania? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! De cativa ani am o nedumerire... Tot nu inteleg la ce folosesc studiile postuniversitare-Master intr-un anumit domeniu in Romania. Cu facultatea mai ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei-licenta din partajul bunurilor comune la desfacerea casatoriei cu studiu de caz ContSters130733 ContSters130733 Buna ziua,as dori daca se poate sa fiu ajutata cu anumite idei ,sfaturi,sau un exemplu de studiu de caz pt licenta din partajul bunurilor comune. VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Indrumare - carti recomandabile unui jurist stagiar monalisaalina monalisaalina Buna seara,am rugamintea sa imi spuneti ce carte a-ti recomanda unui jurist stagiar pt a-l ajuta in activitatea lui,,,ghidul juristului,,este suficient,ar ... (vezi toată discuția)