avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire garantie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire garantie

Buna ziua, am avut un contract de inchiriere pe persoana juritica a unui spatiu din anul 2011 cind chiriasul a platit o garantie pentru care
eu ca proprietar am emis factura fiscala cu tva de 24%.
Acum sa incheiat contractul si nu ne intelegem cum se restituie garantia.
Eu ca proprietar am zis ca se face o minuta in care stabilim ca eu transfer in contul chiriasului suma garantiei fara tva.
Chiriasul sustine sa fac storno la factura de garantie din 2011 si sa returnez garantia. Care este procedura corecta?
A doua situatie: cum se factureaza daune interese stipulate in contract?
Cu stima.
Zinca Ion
Cel mai recent răspuns: ctcristina , utilizator 09:58, 23 Mai 2018
se storeaza factura de garantie din 2011 cu tva de atunci, daca chiriasul nu are datorii catre dvs daca are le puteti retine din garantie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie contractuala agnes1999 agnes1999 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in contractul de inchiriere e prevazuta plata unei garantii de buna executie a contractului. La data incheierii in ... (vezi toată discuția)
Ordin compensare debit-garantie Cata_68 Cata_68 Intr-un contract de inchiriere este specificat ca locatarul trebuie sa constituie garantie pentru neplata chiriei si a utilitatilor. La expirarea contractului ... (vezi toată discuția)
Restituire parțială a garanției Medeea22 Medeea22 Bună ziua! Am închiriat un spațiu comercial în data de Septembrie 2022. În contractul de închiriere se menționează faptul că până la finalul ... (vezi toată discuția)