avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face daca nu imi accepta concediul medical la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face daca nu imi accepta concediul medical la serviciu?

Buna ziua
Curand am ajuns la urgente cu o entorsa la picior fiind nevoita mi l.au imobilizat 2 saptamani perioada 09-23/03 .la plecare am primit numarul ortopedului pentru programare scoaterea gipsului.Dupa 5 zile am sunat si am vrut sa ma programez ,dansul mi-a spus ca pe data de 23/03 nu este in localitate sa vin pe 26/03 aceasta fiind si data de eliberare pe doua din CM (09-26/03 respectiv 27-31/03).Pe 29 /03 m-a cheama din nou pt alt concediu de prelungire fiind cu perioada 01-07/04.Mergand cu CM la serviciu angajatorul imi spune ca trebuie sa merg din nou la medic (acesta bineinteles refuzand )sa.mi scrie la rubrica Observatii perioada de gipsare deoarece ei nu inteleg daca CM a fost retroactiv.Acum va intreb "Este normal ? Ce pot face in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Toader jojo, utilizator
Nu reiese clar din certificat ,perioada concediilor medicale acordate ?
Nu stiu sa va zic sincer ce nu inteleg cei de la munca. Imi spun ca data de eliberate a primului CM 26/03( perioada fiind 09-26/03) este problema deoarece a fost dat dupa perioada concediului.Si ma trimit inapoi la medic sa.mi scrie la observatii: retroactiv sau perioada de ghips. Mi.au mai spus ca nu.mi accepta cei de la CAS Golj daca nu e specificat

Cornel Vasile a scris:

Nu reiese clar din certificat ,perioada concediilor medicale acordate ?

Intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate si in functie de ce va zic acestia actionati in consecinta.
Problema este ca eu lucrez in Galati si firma apartine de CAS Golj si nu reusesc sa iau legatura cu cei de acolo si nici nu stiu daca au aceeasi politica ca si in localitatea mea .Va multumesc!

Si ce vreti sa spuneti prin a actiona in consecinta in cazul in care Casa de Asigurari spune ca e ok CM ?adica trebuie sa merg cu un avocat sa ma reprezinte ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domiciliul unde il aveti ?

In cazul in care Casa de Asigurari de Sanatate spune ca este ok , concediul medical il puteti depune la angajator cu o adresa de inaintare , iar daca se refuza primirea sesizati in scris Casa de Asigurari de Sanatate.

Alte discuții în legătură

Accident de munca-concediu medical elisabeta05 elisabeta05 Am fost angaja ta la o firma cu contract de munca pe perioada determinata cu durata de trei luni si anume 25.05.2014_ 25.08. 2014, pe data de 08.08.2014 a avut ... (vezi toată discuția)
Suprapunere medicale geony geony Buna ziua. Astazi persoana de la HR mi-a adus la cunostinta ca mi se suprapun 2 medicale de la acelasi doctor ,eu avand unul din 18-09-14 pana pe 24-09-14(de ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa depunerea dosarului de pensionare cibisor cibisor Buna ziuia, am depus la Societate. cerea de pensionare pentru limita de varsta si stagiul complet de cotizatie pe 20.02.2010, data de indeplinirea satgiului ... (vezi toată discuția)