avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca-Concediu Medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca-Concediu Medical

Am fost angaja ta la o firma cu contract de munca pe perioada determinata cu durata de trei luni si anume 25.05.2014_ 25.08. 2014, pe data de 08.08.2014 a avut loc un accident de munca pe care firma nu l-a declarat si nici eu in accea zi,pe 11.08.2014 m-am prezentat la medicul de familie care m-a trimis la spitalul de urgenta unde s-a constatat o entorsa genunghi drept si mi-a bagat piciorul in ghips,dupa o luna si o saptamana mi-a scos gipsul dar piciorul ma durea la fel si era umflat ,mi-a dat sa fac un RMN ude s-a constatat o leziune de menisc grad 3,am facut 10 zile recuperare ,dupa care pe 30.10.2014 am fost operata de menisc la care s-a descoperit ca si rotula este sarita si trebuie operata , pentru care imi trebuie 700euro pentru suruburi+alte costuri.Pe data de 25.08 .2014 am depus eu sesizare la ITM cu privire la accident. Dupa 45 zile am primit PV+FIAM, La care nefiind multumita de raspuns am depus contestatie pentru refacere si au trecut inca 30 de zile si nu am primit raspuns.Este bine daca depun o sesizare la Procuratura?Toate CM au cod 03(11.08-17.12.2014)sunt depuse la casa de pensii, si pana in momentul de fata nu am primit niciun ban pentru ca dosarul nu este valid deoarece firma nu a depus CM pe care le detineau,astazi am fost eu sa le iau ,dar au spus ca le-a trimis pri curier saptamana trecuta,iar cei de casa de pensii spun ca nu au primit nimic.M-am saturat sa fiu plimbata de la o usa la alta.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
elisabeta05, utilizator
Cel mai recent răspuns: elisabeta05 , utilizator 19:43, 26 Noiembrie 2014
Daca ITM nu a dat raspuns scris (in termen de 30 de zile de la data inregistrarii la ITM a sesizarii dvs.) la sesizarea dvs., puteti intreba telefonic/ reveni cu adresa, cu nr. de inrtegistrare/ data la ITM sau face o noua sesizare, de data aceasta la Inspectia muncii, unde probabil ca trebuia sa ajunga contestatia dvs. la PV de cercetare AM.
Pentru a verifica daca firma a trimis documentele la Casa judeteana de pensii si/ sau daca CJP le-a primit, ar trebui sa aveti un nr. de inregistrare/ o copie dupa jurnalul curierului trimis la CJP. Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, la firma, sa va comunice nr./ data documentului cu care s-au trimis concediile medicale la CJP.
Este dreptul dvs., sa deschideti actiune in instanta sau sa sesizati parchetul, sa cereti firmei daune materiale si/ sau daune morale de la angajator. Daca depuneti la actiune/ sesizare inclusiv PV de cercetare AM, contestatia dvs., raspunsul primit la contestatie, etc., dosarul se va derula mai rapid. Aceste documente sunt necesare la dosarul de judecata, dar si la dosarul penal.
Multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca chivletz chivletz Buna Ziua ! Am avut un accident de munca anuntat , am fost la spital si mi a dat medical 5 zile acum din ce mi a zis asistenta ca sa imi pot ridica medicalu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva in privinta asta ? Venetia91 Venetia91 Buna seara . In luna iulie anul acesta am avut un accidente de munca.Am fost dus de la munca la urgente acolo angajatorul cand a venit politia pt declaratie a ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza - accident de munca angajat al altei societati lexxxy lexxxy Buna ziua. am o intamplare putin mai ciudata la care stau in stres de cateva zile. acum cateva zile am primit un pachet printr-o firma de curierat. In momentul ... (vezi toată discuția)