avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta ma pot pensiona?

Ma numesc Nitu Dumitru,nascut in 16 mai 1962,,am realizat in Romania un stagiu de cotizare de 31 ani,8 luni si 14 zile,din care 12 ani,7 lunisi25 zile in gr l (Legea nr.13/1977)-3 ani,3 luni si 9 zile in gr ll (Legea nr.3 /1977) ,deasemenea am un stagiu de cotizare in Italia de 11 ani.
In decizia Casei de pensii Prahova,mi se comunica data de 16 mai 2021 ca data cand imi pot depune dosarul de pensionare,avand un stagiu aferent grupe/conditii de munca de 6ani si 9 luni.E corect?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:51, 20 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect.
Limita de varsta la 59 ani(16/05/2021).
Adica 65- 6 = 59
Mulțumesc mult pentru răspuns,totuși nu înțeleg de ce se scad decât 6ani din vărsta
Standard de pensionare și nu 7,cât însumez ,adunând anii de grupa l și grupa a la?
Anticipat ma pot pensiona?Stiu ca in acest caz,valoarea pensiei este mai mică,in momentul când ma încadrez pentru limita de vârsta,aceasta se recalculează?Va mulțumesc !
Corect.
65-6 = 59

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? CHIRIAC MIRCEA CHIRIAC MIRCEA Sunt nascut pe 31-08-1950,am stadiul de cotizare realizat de 43 de ani 11 luni 14 zile in sector de stat din care 11 ani 6 luni 28 de zile gr 2(leg ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie anticipata partiala? getad getad Buna ziua! Sunt nascuta in 1962 iulie, am vechime 31 ani si 6 luni, din care 15 ani in gr. a 2 - a. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)