avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara ma numesc Barna Elena si as avea si eu o problema am nevoie de o indrumare.Este vorba de casa mea parinteasca ,. in extrasul de carte funciara am o suprafata de 1.144 mp de pasune care figureaza la primarie ca si intravilan pe care parintii mei au construit casa dar casa nu apare pe extras vorbim deci doar de teren .Acest teren a fost donat tatalui meu in 1949 de catre parintii lui .Tatal meu a murit in 2001 ,a fost casatorit cu mama mea care traieste si in prezent are 87 de ani ,acum eu vreau sa fac succesiunea mentionez ca am avut si un frate care a murit in primavara acestui an ,mama mea vrea sa imi dea mie partea care i se cuvine As dorii sa stiu cata parte am eu ,cata parte are baiatul fratelui meu,si cea mai importanta intrebare ce contract trebuie sa fac de pe partea mamei mele ca dupa moartea ei aceea parte sa nu mai poata fi atacata de nimeni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:40, 9 Mai 2018
Buna seara,
Va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui solicitand ca pentru casa sa se constate accesiunea imobiliara.
Daca aveti cum dovedi ca acel teren vine de la bunicul patern atunci pentru teren mama are 1/4, dumneavoastra aveti 3/8 si succesorii fratelui impart 3/8.
Pentru casa (in conditiile de mai sus) mama are 5/8, dumneavoastra aveti 3/16 si succesorii fratelui decedat impart 3/1`6 (atentie, succesori ai fratelui decedat sunt copiii si sotia daca traieste)
Daca nu se poate dovedi cu acte ca acel teren vine de la bunici atunci mama are 5/8, dumneavoastra 3/16 si succesorii fratelui decedat impart 3/16.
Singurul act care este relativ greu de atacat sau mai greu de atacat este contract de vanzare cumparare fara clauze.
Va sfatuiesc ca la incheierea acelui act de vanzare cumparare sa prezentati notarului o adeverinta emisa de IML din care sa reiasa ca mama dumneavoastra este in deplinatatea facultatilor mintale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunic Nicoale1978Gas Nicoale1978Gas Buna ziua Situatia sta in felul urmator: Bunicul din partea tatalui a decedat. Bunica traieste. Acest bunic a avut doi copii. Pe tatal nostru si pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune simultana Ana Zidarescu Ana Zidarescu Buna ziua!Situatia se prezinta astfel:părinții mei împreună cu bunicul din partea mamei au dat la schimb 2 ap pt o casa la tara.in contract au fost ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau contract de v-c? mos_ene mos_ene salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 ... (vezi toată discuția)