avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati cu o parere. Vrem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati cu o parere. Vrem sa vindem ...

Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati cu o parere. Vrem sa vindem o casa batraneasca . Casa a fost a strabunicii mele. Mostenitori au fost bunica mea si fratele ei (ambii decedati).
Din partea bunicii, unicul mostenitor este mama mea. Din partea fratelui bunicii avem:
-sotia lui care traiesti
-un baiat care trăiește
-al doile-a baiat, care a murit dar are o fata care traiesti(sa ii zicem nepoata).
Cum se realizeaza impartirea?
Se imparte 50% -mama mea si ceilalti 50% la sotia fratelui bunicii sau ceilalti 50% se impart intre sotia fratelui si nepoata?
Cel mai recent răspuns: Manu111 , utilizator 09:51, 2 Februarie 2025
Nu a fost dezbătută nici o succesiune de-a lungul celor 3 generații?
Buna dimineata! Nu, nu a fost dezbatuta succesiunea dupa strabunica mea.

adriandimitriu a scris:

Nu a fost dezbătută nici o succesiune de-a lungul celor 3 generații?

Mama dvs va moșteni jumătate, iar urmașii fratelui bunicii cealaltă jumătate. Din acea jumătate, soția supraviețuitoare moștenește un sfert (adică 1/8 din total), iar copiii/ urmașii lor, restul de 3/8. Dacă faceți dezbaterea notarială, puteți conveni și asupra unei împărțiri diferite, după caz
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
adriandimitriu, utilizator
M-ați lamurit! Va mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)